Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Wat is acne?

In de puberteit, en zelf er na hebben veel mensen last van acne. Van de buitenkant ziet dit eruit als varierende rode puistjes die op het gezicht, de rug, de borst en soms ook op de benen zitten. Deze puistjes zijn moeilijk uit te knijpen en zelfs als dat je lukt, is er een grote kans dat je littekens krijgt. Nu is de vraag natuurlijk wat acne nou precies is en wat je er tegen kan doen.

Acne is niks anders dan verstoppingen in de huid, waardoor er ontstekingen ontstaan en dat rode bultje ontstaat. Deze verstoppingen komen door de talgproductie van het lichaam. Dit is dan ook de reden waarom acne het meest op  het gezicht, de rug, de borst en de benen. Deze delen van het lichaam bevatten veel talgklieren die kunnen voorkomen. Als er acne ontstaat, betekent het dat de talgproductie uit balans is. Dit komt meestal door hormonen.

Acne kan erg vervelend zijn. Het doet pijn en het is duidelijk te zien op je gezicht. Er is niet heel veel tegen te doen, aangezien het na de puberteit weer over gaat. Je kan natuurlijk wel altijd de juiste verzorging gebruiken. Zo kun je je gezicht elke week voorzichtig schoonmaken met alcohol om bacterien te doden en kan je ook gezcithmaskers gebruiken met natuurlijke producten. Een gezichtmasker met citroen schijnt goed te helpen. Als je echt last heb van hormonen, kan je bij de huisarts een speciaal middel aanvragen om je hormonen in balans te houden.

Maar wat moet je nou doen als je littekens hebt gekregen van je acne? Een litteken verwijderen kan lastig zijn, en een littekencreme werkt meestal niet. Het beste is om de acne littekens natuurlijk te voorkomen, maar je kan ook elke dag je gezicht deppen met citroensap om littekens te verminderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://medimast.nl