Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Corona maatregelen naleven op plekken die open mogen blijven

Corona maatregelen naleven op plekken die open mogen blijven

De kans om met het Corona virus besmet te raken in een omgeving dat zich binnen bevindt is 19 keer zo groot dan in de buitenlucht. Met dit gegeven is het vrij logisch dat binnen activiteiten niet door mogen gaan. Echter zijn er toch nog een aantal plekken die toch open mogen blijven. Hotels, verzorgingshuizen en ziekenhuizen bijvoorbeeld. Die kunnen niet sluiten omdat men vaak uit onmacht genoodzaakt is om van hun diensten gebruik te maken. Gelukkig zijn er een aantal manieren om op die plekken toch nog zoveel mogelijk het risico op een besmetting te verkleinen.

 

Hotels

Bij accommodaties zoals hotels gaat in dit geval niet om vakantiegangers. De meeste overnachtingen zijn noodzakelijk te noemen omdat het bijvoorbeeld gaat om zakenreizigers. Een hotel kan zo veilig mogelijk open blijven door te werken een reserveringssysteem voor bijvoorbeeld het ontbijt. Op die manier voorkomen zij dat teveel mensen op hetzelfde moment in het restaurant eten.

 

Verzorgingshuizen

Bij verzorgingshuizen is er een ander probleem. Ouderen zijn namelijk gewend regelmatig een bezoek te krijgen van hun dierbaren. Een digitale bezoekersregistratie kan netjes bijhouden wie en wanneer op visie mag komen zodat het zo eerlijk en gelijk mogelijk verdeeld wordt onder de mensen die graag langs willen komen. Ook op die manier voorkom je topdrukte in een verzorgingshuis.

 

Ziekenhuizen

In ziekenhuizen zijn patiënten fysiek niet sterk omdat zij nog aan het herstellen zijn van een operatie of behandeling. Dat maak hen dus extra vatbaar voor het virus. Ook in die setting is het dus belangrijk om de maatregelen zoveel mogelijk toe te passen. Een registratie bezoekers helpt een ziekenhuis in ieder geval om cliënten sneller te helpen zonder dat er lange rijen bij de receptie ontstaan.

 

Hotels, verzorgingshuizen en ziekenhuizen zijn één van de weinige plekken die open mogen blijven. Gelukkig maar, want de diensten die zij verlenen zijn in de meeste gevallen noodzakelijk. Met wat extra maatregelen is het mogelijk om ook daar te voorkomen dat veel mensen besmet raken met het Corona virus.

https://www.economy.nl/