Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Een slechte laptop: De meest voorkomende gevolgen voor nieuwe studenten

Een slechte laptop: De meest voorkomende gevolgen voor nieuwe studenten

Over een kleine 3 maanden is het weer zomervakantie. Na de middelbare school is het weer tijd om te beginnen aan een nieuw avontuur. Veel leerlingen starten het nieuwe hoofdstuk op een MBO school, hogeschool of universiteit. Wat de volgende stap ook mag zijn, één ding hebben zij allemaal gemeen: de angst voor een slecht werkende laptop. Dat is iets wat mensen uit de oudere generaties zich nauwelijks kunnen voorstellen. In het verleden had je namelijk geen computer nodig onder schooltijd. Aantekeningen maakte je namelijk gewoon op een schrift. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. En al helemaal niet na de middelbare school. Als aankomende student wil je geen problemen ondervinden door een slechte laptop. Wat zijn de grootste irritaties die huidige studenten ervaren als gevolg van een computer dat niet optimaal werkt?             

Onvoldoende opslag

Als student ben je jarenlang continu bezig met het schrijven van verslagen en rapportages. Als informatie maak je hoogstwaarschijnlijk gebruik van boeken en allerlei powerpointsheets van colleges. Als je weinig opslagruimte hebt, dan weet je dat je een vier tot 7 jarige opleiding niet redt met dezelfde laptop.

 

Duurt te lang

Vrijwel alle studenten irriteren zich aan een laptop dat niet snel genoeg werkt. Het is inderdaad vervelend als het laden van websites of programma’s meer tijd vergt dan eigenlijk zou moeten. Het kost je veel onnodig tijd. Dat probleem komt bij een laptop zonder windows, Linux, Chrome OS gegarandeerd voor. Maar ook als je in het bezit bent van het besturingssysteem kan je last hebben van een traag werkende laptop.

 

Oplossing

Naast onvoldoende opslag en een trage laptop, hebben studenten ook last van een kortdurende accu. Daarnaast geven een hoop studenten ook aan dat zij een laptop hebben dat uiteindelijk niet beschikt over de programma’s die zij voor de opleiding nodig hebben. In dat geval is het raadzaam om op tijd een laptop op maatte bestellen. 

https://laptopzelfsamenstellen.nl/