Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Dit zijn de voordelen van een bad voor de gezondheid

Tegenwoordig hechten we steeds meer waarde aan onze gezondheid. Een rondje hardlopen, die ongezonde chocoladekoekjes laten liggen of meer water drinken; we hebben er allemaal weleens aan meegedaan. Toch hoeft je gezondheid niet enkel afhankelijk te zijn van de voeding.

Het nemen van een bad kan het lichaam al grote voordelen bieden. Het warme water blijkt enorm goed te zijn voor ons. Waarom zouden we onszelf naar de sportschool slepen als we ook kunnen luieren in een bad, opblaas bubbelbad of gewone of opblaasbare jacuzzi?

Ontspanning van de spieren

Bij de fysiotherapie heb je het wellicht eens voorbij zien komen. Om de spieren te laten ontspannen, wordt er vaak gebruik gemaakt van warmte. Ook na het sporten wordt aangeraden een bad te nemen. Door de warmte zullen de spieren zich ontspannen en herstellen.

Versnelde hartslag

Warmte leidt ook tot een toename van de hartslag. Indien het hart sneller gaat kloppen, zal ook de bloedcirculatie versnellen. De bloedcirculatie zal helpen bij het vervoeren van zuurstof naar de spieren en het aanvoeren van voedingsstoffen, waardoor de spieren zich sneller herstellen. Bovendien zal de versnelde hartslag ook helpen bij het aanmaken van nieuwe cellen in het lichaam.

Meer zweten

Door te zweten zullen alle afvalstoffen worden verwijderd uit het lichaam. Hierbij is het wel belangrijk om het verlies van vocht te compenseren door veel te drinken. Door vrij te zijn van afvalstoffen zal het lichaam weer schoon zijn en zul je je een stuk fitter voelen.

Verbetering van de mentale gezondheid

Een warm bad geeft de mens een ontspannen gevoel. Door korte tijd te spenderen in het bad zul je je scherper, alerter en frisser voelen. Daarnaast helpt het ontspannen gevoel bij het verminderen van stress of paniek. Laat maar snel dat bad vollopen!

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl