Ferreavalves
Image default
Bedrijven

Tips voor verhuizen naar Leiden

Ga je verhuizen naar Leiden? Dan moet je aan een aantal dingen denken. Hier wat tips, voor een fijne en zorgeloos mogelijke verhuizing. Zo verder dat gaat dan, want verhuizen staat nu niet vaak bij iemand op het lijstje van leukste bezigheden. Maar, hoe minder stress hoe beter toch?

Verhuizen naar Leiden

Denk eraan dat je in Leiden maximaal 4 weken van tevoren de verhuizing kunt doorgeven. Na de verhuizing de verhuizing doorgeven? Dat kan tot 5 dagen. Wees er dus op tijd bij!

Als je de verhuizing doorgeeft bij de gemeente, dan moet je een DigiD meenemen en een kopie van jouw koop- of huurcontract. Ga je bij iemand inwonen? Dan heb je ook schriftelijke toestemming nodig van de hoofdbewoner. Ook heb je een kopie van het identiteitsbewijs van de hoofdbewoner nodig.

Als je naar een instelling of verzorgingshuis verhuist moet je een bevestigingsbrief van de instelling of het verzorgingshuis overleggen aan de gemeente.

Verken de omgeving in Leiden

Je kunt wel aan alle dingen denken die moeten gebeuren, maar dan kan je energie wel snel opraken. Kijk daarom ook naar de leuke dingen die Leiden biedt.

Leiden is namelijk een hele mooie stad waar je veel kunt doen. De stad telt maar liefst 28 kilometer singels en grachten. Wil je dit allemaal beleven? Boek dan een rondvaart door Leiden. Zo zie je veel gezellige terrasjes en vele prachtige bezienswaardigheden. Leiden is zeer divers, ook voor cultuur snuiven zit je er goed. Tip? Ga eens een dag Leiden als toerist bezoeken.

Container huren Leiden

Wat vaak vergeten wordt bij een verhuizing is om tijdig een container te huren in Leiden. Een container huren in Leiden is belangrijker voor het afvoeren van afval uit het huis. Met name bij een verbouwing komt er al snel veel afval vrij.

Dan is het wel fijn om tijdig een container te hebben. Anders loopt een verbouwing al snel vertraging op. En het laatste waar je op zit te wachten is toch wel, om langer in de rommel te zitten dan nodig is. Het is niet erg om te verbouwen. Maar onnodig lang in een verbouwing zitten, is voor de meeste mensen gewoon niet goed voor het humeur.