Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Je bedrijfsfinanciën uitbesteden

Is jouw bedrijf de afgelopen tijd heel hard gegroeid? Heb je veel nieuw personeel moeten aannemen en veel mensen een promotie moeten aanbieden? Dan is de volgende stap naar succes van jouw bedrijf het inhuren van een bedrijf dat salarissen verwerkt. Voor veel bedrijven, dus waarschijnlijk ook die van jou, zijn de medewerkers het kostbaarste bezit. Je moet er dus voor zorgen dat je goed voor ze zorgt en op tijd het juiste salaris aan hen betaalt. Als je bedrijf had gegroeid is in deze corona-tijd, dan kunnen al die financiën een beetje te veel van het goede worden en dan is het verstandig om de salarisverwerking uitbesteden. Zo voorkom je ontevreden personeel en vervelende rechtszaken. In dit artikel leg ik je uit hoe het zit met die salarissen en wat de voor- en nadelen zijn van het uitbesteden van je loonadministratie.

 

Als je de salarisverwerking van je bedrijf uitbesteed, dan doe je dat bij een bedrijf dat gespecialiseerd is in personele dienstverlening en financiële administratie. Zij hebben daar veel verstand van en weten als geen ander hoe ze zo efficiënt en nauwkeurig mogelijk de administratie van de salarissen bij kunnen houden. Zij maken jouw bedrijfsfinanciën overzichtelijk en wettelijk verantwoord.

 

Het belangrijkste voordeel van zo’n uitbesteding, is dat je zo veel meer inzicht in je financiën hebt en deze altijd kan inzien. Zo ben je veel minder leehnavasor tijd kwijt aan al deze administratieve werkzaamheden. Ook zorgt de expertise van het ingehuurde bedrijf ervoor dat je nooit voor vervelende situaties komt te staan.

Een nadeel is juist dat er natuurlijk wel een prijskaartje hangt aan de uitbesteding van salarisadministratie. Je huurt dat professionals in en krijgt waarschijnlijk ook een online platform en accountancy software, dit is allemaal niet goedkoop. Bedenk dus goed of je bedrijf dit aan kan. Hiernaast weet je nooit helemaal zeker of je niet te veel betaalt en of je wel het juiste product krijgt, dit wordt ook wel het agent-principaal probleem genoemd.

https://www.cbbs.nl/