Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Zonnepanelen

Lopen uw kosten thuis wat hoog op en wilt u geld besparen? Dat kan natuurlijk op verschillende manieren en het is dan ook slim dat u gaat kijken waar u het beste op kunt bezuinigen. Misschien wat minder water verbruiken of wat minder lang het licht aan laten staan. Een andere optie is om zonnepanelen te nemen. Met zonnepanelen bezuinigt u op de energiekosten. Zonnepanelen kopen en laten plaatsen op uw dak zorgt ervoor dat de zon de energie opwekt die u gaat gebruiken. In het begin zal het een aardige investering zijn, maar aangezien u hier veel energie mee opwekt en dus minder energie hoeft aan te schaffen bezuinigt u er op langere termijn veel geld mee. 

 

Wat zijn zonnepanelen precies en wat kosten zonnepanelen? Zonnepanelen zijn panelen die door een bedrijf op uw dak geplaatst worden. Een zonnepaneel wordt ook wel een PV-paneel genoemd. Door middel van fotovoltaïsche cellen die in het zonnepaneel zitten, wordt het zonlicht wat op de panelen geschenen wordt omgezet in elektriciteit. Dit is een vorm van duurzame energie. Het is dus ook nog is erg goed voor het milieu. 

 

Eigenlijk is het iets wat vroeger ook al een beetje gebruikt werd. De grieken en Romeinen gebruikte namelijk al zonlicht om hun huis op te warmen. De Romeinen gebruikte bijvoorbeeld glas omgeven ruimtes waardoor ze die ruimte erg warm konden laten worden. Er zijn veel voordelen aan zonnepanelen. Namelijk dat ze ongeveer 25 tot 30 jaar mee gaan, ze zijn makkelijk geplaatst en je hebt er veel voordeel mee dat er elektriciteit wordt opgewekt. Nadelen aan zonnepanelen zijn dat ze erg duur zijn. Ongeveer 8000 euro en het duurt zeven jaar om dat ‘verlies’ rendabel te maken. Maar aan de andere kant, na die 7 jaar maak je waarschijnlijk weer 23 jaar lang winst.

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/