Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Vernieuwde Renault Clio 2016

De Renault Clio 2016 is een van de meest verkochte auto’s van zijn generatie. Deze auto gaat jaarlijks honderdduizenden keren over de toonbank en is zeer populair onder zowel jongeren als ervaren rijders. In deze Clio 2016 zijn verbeteringen aangebracht in de cockpit van de auto. Ook heeft deze Renault Clio 2016 een 6bak met 1.2 TCe, en een verbeterd multimediasysteem. De Clio was natuurlijk al een goede auto en elegant van zichzelf. Daar heeft Renault dan ook niet veel aan gesleuteld. Wat wel is veranderd aan de nieuwe Clio 2016 zijn de nieuwe achterlichten en koplampen. De koplampen zijn verwerkt in de bumpers met leds. Het interieur is aangepakt door Renault, dit was dan ook een punt van verbetering ten opzichte van het vorige model. Het oude model had veel goedkope kunststof verwerkt in het design, dit is nog steeds aanwezig, maar het is wel een stuk minder geworden. Je ziet dat Renault daarmee de kosten kan drukken. De nieuwe Clio 2016 heeft stevigere ventilatieomhulsels, deurpanelen en een beter bekleed stuur. Daarnaast is deze Renault Clio 2016 vernieuwd met een nieuwe achteruitkijkspiegel en zijspiegels. Ook is de Clio 2016 uitgerust met automatische parkeerfunctie. Deze zitten echter niet standaard op de Clio, maar staat op de optielijst.

De 1.2 TCe is uitgevoerd met 120 pk.

Niet de snelste auto die je op de weg tegen zult komen, maar wel een degelijke auto die aardig vaart kan maken. Wanneer je voor de 1.5 dCi gaat kiezen dan is deze uitgerust met 110 pk. Daarnaast is deze dCi uitgerust met een vernieuwde turbo. Over het algemeen wordt er door de meeste klanten gekozen voor de 1.2 TCe. Mensen kiezen bij het kopen van een Renault Clio 2016 steeds minder voor de diesel variant.

Beide varianten zijn uitgerust met een nieuw multimediasysteem.

Dit Bose audiosysteem is voorzien van 6 luidsprekers en een sub woofer. Samen zou dit systeem al snel 500 euro kosten. Echter is het niet mogelijk om je favoriete cd te luisteren in de Clio 2016. Dit komt doordat er geen cd-speler aanwezig is in de Clio. Wel is het mogelijk om je telefoon te verbinden met het systeem.

Het oordeel dat ik ga geven over deze auto is zeer positief.

Dit vernieuwde model is verrassend ruim ingericht. Met de 5 deuren is het gemakkelijk om vrienden of familie mee te nemen in deze bolide. Daarnaast is de 1.2 verassend sportief ingericht. Jammer van Renault is dat ze hebben bespaard op de cockpit van de auto. Deze scoort qua kwaliteit onder het gemiddelde. Het is dan ook makkelijk om te zien waar Renault op heeft bespaard. Begin prijs van de Clio begint op 16.650 euro. Voor dit geld krijg je een 90 pk Renault Clio.

https://bynco.com/nl/merk/renault/renault-clio-2016