Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Puntenrijbewijs Rijschool Rijswijk

Welk promillage alcohol mag je in je bloed hebben?

Wanneer jij jouw rijbewijs na veel rijlessen Rijswijk bij een rijschool Rijswijk hebt gehaald dan weet je natuurlijk dat je aangehouden kan worden voor alcohol achter het stuur. Maar hoeveel alcohol mag je eigenlijk in je bloed hebben? En verschilt dit met een beginnersrijbewijs?

Wanneer je nog een beginnersrijbewijs hebt, dat is dus de eerste vijf jaar wanneer je minimaal 18 was toen je hem haalde of de eerste zeven jaar wanneer je 17 was, dan mag je maximaal een promillage van 0,2 hebben.

Zijn deze eerste vijf of zeven jaar al voorbij dan mag je maximaal een promillage van 0,5 hebben voordat je wordt aangehouden.

Er geldt dat jouw rijbewijs wordt ingetrokken wanneer je binnen vijf jaar twee keer wordt aangehouden met drank achter het stuur zodra de tweede keer met een promillage boven de 1,3 was.

Hoeveel glazen alcohol mag je op hebben achter het stuur? Liever niks als het kan wordt geadviseert bij Rijschool Rijswijk.

Je weet dus dat je als beginnende bestuurder een promillage van 0,2 mag hebben en als ervaren bestuurder een promillage van 0,5. Maar wat houdt dit in de praktijk in met de hoeveelheid glazen.

Een promillage van 0,2 staat gelijk aan één glas alcohol wat je op mag hebben. Een promillage van 0,5 staat gelijk aan het op hebben van 2 of 3 glazen. Wanneer je wilt bereken of je mag rijden kun je ervan uitgaan dat 1,5 duurt om één glas alcohol op te drinken. Zo mag je bijvoorbeeld als beginnende bestuurder nog rijden wanneer je twee glazen alcohol op hebt maar de eerste is al 2 uur geleden.

 

http://drivercompany.nl/rijschool-rijswijk/