Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Carrièrepoort helpt met outplacement

Carrierepoort zou een oplossing kunnen zijn wanneer er binnen je organisatie sprake is van arbeidsongeschiktheid, een conflict of een reorganisatie. Ook zou dit kunnen helpen in een situatie wanneer een werknemer niet op de juiste positie zit binnen een onderneming. Wanneer er dan ook sprake is van outplacement binnen een bedrijf, zal hier een heel traject bij komen kijken. Er bestaan hierbij een aantal fases.

Allereerst bestaat er de verwerkingsfase. Wanneer je in aanmerking komt voor outplacement dan heb je vaak wat onprettige werkervaringen achter de rug gehad. Je zou hierbij aan kunnen denken aan ontslag wegens overtolligheid, een (arbeids)conflict, een reorganisatie of andere vervelende ervaringen. Dan zal het vaak tijd vergen voor een werknemer om hier over heen te kunnen komen, omdat emoties hierbij vaak een grote rol zullen spelen. Er is tijdens een outplacementtraject daar vaak veel ruimte voor om dit te kunnen gaan behandelen.

Daarnaast zullen outplacementbureaus ervoor kunnen zorgen dat de medewerkers meer naar zichzelf als persoon kijken en reflecteren. Als je effectief wil kunnen solliciteren, dan is het ook zeer belangrijk dat je goed weet wat je wilt. Zo maakt zelfonderzoek  dus een groot deel uit van een outplacementtraject. Zo komen er vragen aan de orde als: wie ben ik, wat kan ik doen, en vooral; wat wil ik? Wat zullen mijn sterke en ook zwakke punten zijn? En hoe kan ik die gaan verbeteren? Vervolgens zullen ze je helpen met solliciteren, zodat je zeker weet dat je banen kiest die goed bij jou kunnen passen.

Het bedrijf Carrièrepoort kan bedrijven helpen om outplacement aan te bieden aan een werknemer. Ze begeleiden de medewerker van hun huidige baan naar een nieuwe baan. Omdat het vinden van een nieuwe baan veel werk is, en het voor kan komen dat de medewerker dit al lang niet meer heeft gedaan, zullen ze je hierbij gaan helpen. Op de website van carrierepoort.nl is meer informatie te vinden.

http://www.carrierepoort.nl