Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Help! Welke studie moet ik doen?

Eindelijk heb je dan je VMBO-diploma gehaald! Na 4 jaar werken heb je hem eindelijk binnen. Maar wat nu? Je bent 16 of 17 jaar, en moet nu op deze jonge leeftijd een studie gaan kiezen. Hoe kan je dat weten? Wat erg helpt, is eerst kijken welke richting je op wilt gaan. In dit artikel staan deze richtingen beschreven. 

 

  1. Elektrotechniek

Als je Elektrotechniek studeert, kan je nog alle kanten op. Je kunt auto’s reparen, elektrische apparaten in elkaar zetten of een meterkast vervangen. Er is altijd veel vraag naar elektriciens, dus er zijn meer dan genoeg baankansen. En daarbij kun je goed doorgroeien in deze studie. 

  1. Uiterlijke verzorging

Met uiterlijke verzorging kun je later beroepen doen als kapper, schoonheidsspecialist en manicure specialist. Je leert hoe je het mooiste in iedereen naar boven kunt halen. Ook in deze studierichting zijn er veel baankansen, omdat er altijd vraag zal zijn naar het mooier gemaakt worden. 

  1. Zorg

In de zorg is momenteel een groot tekort, dus dit is de studie met de beste baankansen! Met deze studie leer je ondersteunend personeel te worden in verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en bij zorg aan huis. Ook kun je doorgroeien to verpleger.

  1. Toerisme

De richting Toerisme is erg breed. Van het werken in de horeca tot het bestuderen wat een stad nou aantrekkelijk maakt voor toerisme, je doet het allemaal. Je leert hoe je klantvriendelijk bent, hoe je manager van een team kan zijn en hoe je mensen aantrekt naar jouw plek. Hier is vooral in het buitenland veel vraag naar, dus als je je niet aan Nederland verbonden voelt, is dit de studie voor jou!

  1. Dans en theater

Met Dans en theater word je opgeleid tot danser of musicalacteur. Hier leer je acteren, zingen en dansen. Dit is de ideale studie voor alle creatieve geesten die zich graag met hun lichaam willen uiten. 

https://www.groenewegendelft.nl/