Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Verkoop je schadeauto voor de beste prijs

Wil jij je auto verkopen? Dan zijn er meerdere manieren om je wagen onder de aandacht te brengen. Bedenk daarom goed welke manier het beste bij je past en je het meeste oplevert. Wil je een snelle verkoop voor een eerlijke prijs? Er zijn diverse sites op het internet te vinden waar je direct je auto kunt verkopen.

 

Mogelijkheden om je schadeauto te verkopen

Wil jij je schadeauto verkopen? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Het is maar net hoeveel tijd en energie je in de verkoop wilt steken en welke manier het beste bij je past. Zet dit voor jezelf goed op een rijtje voor je auto gaat verkopen. Zorg dat je weet wat je auto waard is, zodat je zelfverzekerd de beste verkoopmethode kunt kiezen. De meest voorkomende verkoopmanieren met hun voor- en nadelen geven we je hier.

 

  1. Je auto particulier verkopen

Heb jij genoeg tijd om een flitsende advertentie samen te stellen en prachtige foto’s van je auto te maken? Dan kun je ervoor kiezen je auto particulier te verkopen via een online verkoopplatform. Het voordeel van deze manier is dat zo’n verkoopsite dagelijks door duizenden mensen wordt bezocht en dat je een hoge opbrengst kunt verwachten. Een nadeel is dat een particuliere verkoop je veel tijd kan kosten en dat je allerlei mensen aan de deur kunt krijgen. Vraag je daarom af of dit echt de manier is, waarop je je auto wilt verkopen.

 

  1. Je schadeauto verkopen aan een dealer

Om tijd te besparen op het maken van advertenties en het voeren van onderhandelingen, kun je ervoor kiezen je auto te verkopen aan een dealer. Ook hierbij is het belangrijk te weten wat je schadeauto waard is. Zo’n verkoop kan snel geregeld zijn, als je de juiste dealer hebt gevonden. Het nadeel is dat je een lager bedrag voor je auto zult krijgen dan bij een particuliere verkoop. Houd hier rekening mee voor je naar een dealer gaat en vergelijk verschillende dealers met elkaar.

 

  1. Je auto snel verkopen voor een eerlijke prijs aan platforms

Als je een eerlijke prijs én een vlotte verkoop van je auto met schade wilt, ben je platforms die je auto’s opkopen op de juiste plek. Zij maken het je zo gemakkelijk mogelijk en regelen alles voor je. Als jij je auto wilt verkopen, hoef je je geen zorgen te maken om advertenties of een te lage opbrengst. Dit soort sites bieden je een marktconforme prijs en regelen de verkoop voor je tot in de details.

 

Wil je een auto met schade verkopen, dan zijn er alsnog genoeg middelen en oplossingen. Vergroot je kansen door het aan te melden bij een Belgische autoveiling zoals Besteautobod.be. Hier kun je zonder kosten vaak nog een hogere prijs krijgen voor wagens met schade.