Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Een vordering verkopen kan nu makkelijker

 

Heeft u een vordering die u wilt verkopen? Dat kunt u uitbesteden aan een externe partij. Een vordering verkopen aan een extern partij is veel gemak voor een ondernemers. Hierdoor hoeft u niet meer achter de openstaande facturen aan en is de vordering verkocht aan een externe partij.  De externe partij heeft van u de openstaande vorderingen gekocht en neemt daardoor het proces van betalen van de openstaande vordering door crediteuren voor zijn rekening. Voor u is dat ideaal, want nu heeft u meer tijd voor wat u echt wilt doen, namelijk ondernemen en loopt ook geen risicos meer om te wachten op geld.

Wat zijn de voordelen voor een ondernemer?

Een vordering verkopen aan een externe partij is simpel.  Dit idee of proces is ontstaat om het voor ondernemers makkelijker te maken. Het najagen van openstaande facturen, oftewel openstaande vorderingen is een tijdrovend proces is. Bijvoorbeeld als een klant niet binnen de vaststelde termijn de factuur heeft betaald moet de ondernemer daar vaak achteraan. Maar dat kost tijd. Ook heeft een openstaande vordering nog meer nadelen. Zo kan een ondernemer aar een deel van de factuur krijgen of erger nog, helemaal geen geld als de debiteur geen financiële middelen heeft. Een vordering verkopen biedt de ondernemer dus een hoop gemak

Voor wie is het nog meer interessant?

Het vordering verkopen is ook voor particulieren interessant. Bijvoorbeeld wanneer iemand een groot bedrag heeft uitgeleend aan familie of vrienden en dit nog niet heeft mogen ontvangen. Het is vervelend om hier achteraan te zitten. Een vordering te verkopen aan een externe partij geeft dan meer gemak. Er is geen risico dat de particulier zijn geld niet meer krijgt. Door de vordering te verkopen draagt de externe partij de risico’s. Hierdoor is een vordering verkopen vaak een handige oplossing.