Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Van plan de auto te verkopen? Lees dan dit!

Mogelijk ben je al reeds voorzien van een stukje ervaring als het om auto verkopen gaat. Dit geld echter niet voor iedereen. Wie ervaring heeft met zelf een auto verkopen, weet waarschijnlijk dat dit niet altijd even makkelijk gaat. Zo krijg je te maken met zeer diverse kopers, aftroggel praktijken en ongure types. Op de website particulier-autoverkopen.nl geven we je inzicht in deze wereld en bereiden we je voor op de verkoop, ook als je al eens eerder een auto verkocht hebt. Deze tips zijn namelijk voor iedereen geschikt! Niemand is te oud om te leren.

Aan de slag

Voordat je daadwerkelijk je auto te koop gaat zetten, moet je eerst wat onderzoek doen en de handen uit de mouwen steken. Dit laatste bedoelen we ook letterlijk. De auto moet namelijk brandschoon de foto op, mits je er niet de hoofdprijs voor wilt vangen. Waarom denk je dat auto’s zo makkelijk verkopen bij een autobedrijf? Ze zijn namelijk allemaal gepoetst en voorzien van een onderhoudsbeurt of nieuwe apk. Dit kun jij ook! De kosten zijn minimaal en de winst maximaal. Een paar honderd euro verdien je namelijk makkelijk en snel op deze manier.

 

Een auto laten stralen is niet zo ingewikkeld. Haal de auto door de wasstraat en kies voor het duurste programma. Als toevoeging kun je de auto behandelen met een Speed Wax waarbij je binnen een kwartier tijd een extra waslaagje aanbrengt op de lak. Hierdoor glimt de auto nog veel meer. Als finishing touch maak je de banden zwart met een speciale bandenspray.

 

Foto’s maken

Ben je zo ver om je auto te verkopen, dan kan hij op de foto. Foto’s van de binnenkant van de auto vinden mensen heel belangrijk. Ze willen namelijk zien dat de bekleding in goede conditie is. Geen scheuren, brandgaten of vlekken dus. Wat ook belangrijk is, is dat ze geen persoonlijke eigendommen terugzien op de foto. Een volle asbak of energy blikje wekken namelijk niet het vertrouwen van een potentiële koper. Zorg ervoor dat de auto dus helemaal leeg is. Hoogstwaarschijnlijk heb je de auto ook zelf gekocht in een nette schone staat. Zo wil de volgende hem ook overkomen. Hoe neutraler de auto is, hoe beter.

 

Online zetten

Ben je klaar met het poetsen en stofzuigen van je auto, dan kan hij online. Nu alleen nog even een pakkende titel bedenken voor je advertentie. Laat het merk en type altijd in de titel voorbij komen. Ook extra’s zoals een ‘nieuwe apk’, ‘automaat’ of ‘lage km stand’ trekken de aandacht. Dit zijn ‘selling points’ waarmee je interessanter bent. Kies een prijs die marktconform is en ga niet direct te laag zitten. Mensen willen en gaan onderhandelen en afdingen. Zo kom je alsnog op een goede prijs uit. Wie eerder zijn of haar auto te koop heeft gezet weet dat er ook handelaren tussen zitten die de helft bieden en de auto ook meteen willen komen halen. Hier kun je het beste niet op ingaan omdat je dan een dief van je eigen portemonnee bent.

 

Snelle methode

Wie geen gedoe wilt, kan natuurlijk ook kiezen voor een autoveiling. Bij een autoveiling wordt jouw auto onder de aandacht gebracht bij duizenden aangesloten autobedrijven welke op jouw auto gaan bieden. Het hoogste bod krijg jij te horen waarvoor je de auto ook meteen kunt verkopen. Je verkoopt de auto aan een autobedrijf en bent meteen klaar. Geen gedoe en geen gezeur dus. Een van de bekendere autoveilingen is Besteautobod. Hier kun je zonder kosten je auto voor een goede prijs verkopen. Meestal ben je de auto in 1 dag tijd kwijt.

 

Succes met verkopen!