Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Spelfouten

Spelfouten; ze zijn snel gemaakt. Op zich is dat in heel veel gevallen niet erg. Als je bijvoorbeeld een appje naar je partner stuurt om te melden dat je wat later bent die dag, maakt het niet uit als je ‘vile’ in plaats van ‘file’ spelt. Op een memo naar jezelf maakt het ook niet veel uit en in een informele mail naar je collega’s wordt er hoogstens een beetje om gegniffeld. Maar toch is spelling heel belangrijk. Want als je serieus wilt overkomen, kan het je punt flink onderuit halen. In een discussie op het internet, vooral op Twitter of Instagram, wordt bij de minste of geringste spelfout je hele punt onderuitgehaald. Of bijvoorbeeld in een sollicitatiebrief, waar je vertelt hoe precies je bent en dat je slechtste eigenschap is dat je te perfectionistisch bent, staat het heel raar als je in die zin een spelfout maakt.  

De meest gemaakte fouten op het gebied van spelling zijn door het te vluchtig schrijven en het niet herlezen van de geschreven tekst. In een met de hand geschreven brief zie je misschien spelfoutjes die je kan corrigeren. Maar wanneer je typt, ga je wellicht zo snel dat je het niet door hebt als je een letter vergeet of een woord los schrijft dat vast had moeten staan aan een ander woord. Er zijn maar een paar uitzonderingen in spelfouten die echt vaak fout gaan bij mensen.

Dat is bijvoorbeeld de apostrof. Wanneer moet je die wel gebruiken en wanneer niet? Dit zinsdeel is bijvoorbeeld slecht geschreven: “achteruitrij cameras.” Ten eerste moet hier een apostrof staan tussen de a en de s. Daarnaast wordt in het Nederlands alle delen van een woord aan elkaar geschreven.  Achteruitrijcamera was dus een betere spelling van het woord geweest. Zo zijn er kleine dingen die goed gespeld moeten worden, om je professionaliteit te behouden.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl