Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Laadmethodes voor elektrische auto’s

Een overzicht van de meest gestelde vragen over elektrische laadpalen.

Wat is er nodig om elektrisch te laden?

Om een elektrische auto te kunnen laden heb je het volgende nodig: 1) een laadpaal / laadstation, 2) een elektrische laadpas en 3) een laadkabel. Hiernaast zijn er natuurlijk vele hulpmiddelen beschikbaar die je kan gebruiken om het elektrisch laden nog makkelijker te maken.

Welke laadmethodes zijn er?

In totaal zijn er vier verschillende laadmethodes.

Mode 1
Dit is het laden met een gewone stopcontact van 220 Volt (maximaal 10 Ampere). Dit wordt bijna niet gebruikt, omdat het relatief onveilig is voor het opladen van een elektrische auto.

Mode 2
Dit is het laden met een vaste stroombegrenzer. In de meeste gevallen gebeurt dit via een laadpaal thuis of gewoon via het stopcontact. Hierbij is vaak een stroombegrenzer ingebouwd.

Mode 3
Dit is gecontroleerd laden. Bij mode 3 vindt er communicatie plaats tussen de auto en de laadpaal. Pas als er een geschikte laadstroom is afgesproken tussen de laadpaal en de elektrische auto wordt er spanning op het stopcontact gezet. Dit is dan ook een veiligere methode van opladen dan mode 2.

Mode 4
Dit is laden met gelijkstroom. Met andere woorden, de laadpaal in direct contact met de auto batterij en bepaalt zelf het gehele laadproces.

http://reithpower.nl/