Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Hulpmiddelen voor ouderen

Er zijn tegenwoordig heel veel dingen die je kunt doen om als oudere zolang mogelijk voor jezelf te kunnen blijven zorgen en dus lekker thuis te blijven wonen. Deze hulpmiddelen voor ouderen komen in alle soorten en maten.

Ten eerste zijn er natuurlijk de hulpmiddelen in huis. Dit kunnen eenvoudiger te sluiten kastjes in de keuken zijn, of bijvoorbeeld een elektrische kookplaat in plaats van een gasfornuis. Maar dit kan ook een traplift zijn, waardoor ook mensen die minder goed ter been zijn naar boven en beneden kunnen gaan. Maar verreweg de meeste hulpmiddelen voor ouderen zijn in de badkamer te vinden. Dit is namelijk best wel een gevaarlijke plek in het huis, waar veel ongelukken gebeuren. Uitglijden is in het water van de douche en de zeep die daarbij komt kijken namelijk een groot risico. Vandaar dat er in de huizen van ouderen vaak een antislip laag geplaatst wordt. Daarnaast is ook een body dryer een handige oplossing. Dan hoef je niet meer zelf af te drogen, maar wordt dit door een machine voor je gedaan. Dit is niet alleen fijn voor mensen die niet meer zo flexibel zijn, maar ook nog eens veel beter voor het milieu dan het gebruik van een handdoek.

Ook in het dagelijks leven zijn er manieren om zelfstandig thuis wonen voor ouderen eenvoudiger te maken. Dit kan door de boodschappen bijvoorbeeld thuis te laten bezorgen. Dan komt er gewoon iemand aan de deur die alle boodschappen voor je heeft uitgezocht en hoef je dus niet meer in de supermarkt zelf met alles te sjouwen. Er zijn ook allemaal trajecten voor ouderen om gebruik te leren maken van het internet, voor bijvoorbeeld bankieren of aangifte doen van de belasting. Zo is er zo min mogelijk hulp nodig en behouden de ouderen hun vrijheid zo lang mogelijk.

https://lavicta.nl/