Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Meer tips voor veilig rijden

 

Veilig autorijden is een vaardigheid die veel mensen, zelfs mensen met een rijbewijs, niet bezitten. Als meer mensen dit zouden kunnen zou het verkeer als geheel veel veiliger zijn. Toch wordt er bij de meeste rijscholen niet genoeg aandacht besteed aan het veilig rijden. Daarom heeft Rijschool Uniek een aantal tips opgesteld waarmee u veiliger kunt gaan rijden.

 

Nuchter in de auto zitten

Hoe logisch dit ook klinkt, veel mensen gaan hier toch de fout mee in. Niet voor niets is de alcohollimiet voor beginnende rijders op 0,2 promille. Deze grens kan na het drinken van een biertje al overschreden worden! Voor niet-beginnende bestuurders ligt de grens op 0,5 promille, wat ongeveer overeen komt met twee horecaglazen alcohol. Pas echter op, dit is voor elk persoon anders en zelf per moment verschillend. De tip met alcohol is; doe het gewoon niet! Hetzelfde geldt overigens voor narcotica.

 

Uw rijstijl aanpassen aan de weersomstandigheden

Een maximumsnelheid betekent niet dat het ook in elke weersomstandigheid veilig is om zo snel te rijden. Bijvoorbeeld bij sneeuw, mist of flinke regen is het belangrijk uw rijstijl aan te passen aan de weersomstandigheden. U dient meer afstand van uw voorganger te houden, de snelheid aan te passen en extra te opletten, want andere bestuurders passen hun rijgedrag misschien niet aan naar de weersomstandigheden.

 

Regelmatig de bandenspanning checken

Geschat wordt dat ongeveer 60% van de auto’s in Nederland rijdt met een te lage bandenspanning. Met de juiste bandenspanning is het rijden niet alleen veiliger maar ook zuiniger. Een vuistregel is om minimaal een keer per maand de bandenspanning te checken. Ideaal is om het elke keer voor het rijden te doen, dan weet u zeker dat het goed zit!

 

Meer leren over veilig rijden? U kunt altijd terecht bij Rijschool Uniek Leiden