Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Hoverboards – De Nieuwe Trend in Gadgetland!

Het Hoverboard maakte voor het eerst zijn intrede in de jaren ’80 blockbuster “Back To The Future”. Iedereen die deze film ooit heeft gezien herinnert zich wel nog de scene waar Marty McFly met zijn hoverboard zweeft over de vijver.

Na het zien van deze film begon iedereen haastig te dromen en hopen dat dit in de toekomst werkelijkheid werd. In 2015 werd deze fictie echter al voor een goed deel realiteit door de komst van de Smart Balance Wheels.

Dit bord met 2 wielen is intussen een echte rage geworden in binnen-en buitenland. Smart Balance Wheels zijn nog geen echte hoverboard zoals in de film want ze zweven nog niet helemaal over de grond, maar toch is deze technologie niet meer ver af.

De Smart Balance Wheels werden voor het eerst getoont op de populaire technologie beurs “Canton Fair” in China. Deze coole trend heeft intussen ook bij ons zijn intrede gemaakt, vooral dan bij jongeren. Het product krijgt intussen nog steeds veel aandacht. Zo doken er de eerste maanden van 2015 vele Youtube filmpjes op van celebrities zoals Justin Bieber en Chris Brown die met zo’n Hoverboard pronkten.

De Smart Balance Wheels hebben geen officiële naam. Zo zijn ze ondermeer ook gekend als OXBoards, Smart Balance Boards, OXWheels en Hoverboards. De reden dat ze het bekendst zijn onder de naam “hoverboard” is vanwege het “zwevend” gevoel dat de gebruiker krijgt als hij met zo’n bord rijdt.

Prijsklassen

Vandaag de dag zijn er verschillende soorten Hoverboards verkrijgbaar, in alle mogelijke kleuren en uitvoeringen. Zo zijn er boards in camouflage kleur, gouden kleur, met kleine 6,5 inch wielen en grote 10 inch wielen. Sommige hoverboards zijn zelfs uitgerust met Bluetooth en spelen muziek als ze gekoppeld worden aan je smartphone.

Prijzen van Hoverboards variëren ook enorm. Zo zijn er de goedkope Chinese versies die €150-200 kosten, maar er zijn ook de betere hoverboards met Samsung of LG batterij welke al snel €300-500 kosten.

Waar kan ik een Hoverboard kopen?

Zoals gezegd zijn er verschillende Hoverboard modellen verkrijgbaar. Je bord koop je best bij een gekende verkoper zoals Amazon of Bol.com en zeker niet via Aliexpress. Gekende verkopers bieden garantie op hun producten en de hoverboards die je daar kan kopen zijn vaak ook de betere keuze.

Verder zijn er in de Benelux ook al gespecialiseerde webshops waar je Hoverboards kan kopen. Deze shops zijn ook helemaal goed en bieden zoals de populaire sites ook garantie en een snelle levering aan in Nederland en België. De prijzen van deze gespecialiseerde webshops zijn vaak ook lager dan bij Amazon of Bol.com, dus het is zeker aangeraden om eens te vergelijken!