Ferreavalves
Image default
Groothandel

Hoe vind je de perfecte verlichting voor in een kantoorruimte?

De inrichting van een kantoorruimte is heel erg belangrijk. Vaak vergeten we hoeveel invloed de inrichting kan hebben op ons. Zowel het humeur als de kwaliteit van werk kan aangetast worden door een slechte inrichting. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat er goed nagedacht wordt over wat er in de kantoorruimte wordt neergezet. Een goed begin is het kiezen van geschikte verlichting. Want welke vorm van verlichting is nou perfect voor in de kantoorruimte? 

Soort lamp: 

Er zijn veel soorten lampen die goed in een kantoor passen. Het aanbod is er groot waardoor het soms lastig is om een keuze te maken. Zo heb je bijvoorbeeld LED panelen. LED panelen zijn een populaire en goedkope optie die je vaak ziet in kantoorpanden. Ze gaan lang mee en zijn makkelijk te installeren. Een andere soort lamp is de railverlichting. Railverlichting zie je vaak in horeca en winkels, maar is ook geschikt voor in kantoren. Het is zeer gebruiksvriendelijk aangezien je de vorm van de rails kunt kiezen en aanpassen naar jouw voorkeur.  Als je liever geen plafondlampen wilt kan je ook kiezen voor vloer- en bureaulampen, maar deze geven vaak niet erg veel verlichting. 

Lichtkleur: 

Los van wat voor soort lamp je gebruikt is ook de kleur van de verlichting belangrijk. Kleur heeft een grote invloed op onze stemming. Door middel van het gebruiken van de juiste kleuren kun je ervoor zorgen dat jouw medewerkers zich goed voelen en actief werken.  Lichtkleuren worden uitgedrukt met Kelvin (K). Zo heb je bijvoorbeeld 4000K neutraal wit, een lichtkleur die vaak gebruikt wordt in kantoren aangezien het ervoor zorgt dat je alert en actief bent. Wat je ook veel ziet is de kleur 5000K daglicht, aangezien dit doet denken aan hoe daglicht er buiten uitziet en dit een positieve invloed heeft op het humeur. 

Sfeer: 

Wat vooral het belangrijkste is om rekening mee te houden bij het kiezen van verlichting is de sfeer die je wilt overbrengen. In een kantoorruimte is het belangrijk dat mensen hard werken en actief blijven, en dus wil je die sfeer creëeren in de ruimte. Maar soms is het ook belangrijk om een andere soort sfeer te creëren binnen jouw kantoorpand. Bijvoorbeeld in de kantine of in een wachtruimte. Dan wil je juist een ontspannen en warme sfeer creëren door middel van warm licht. Hou dus altijd de sfeer die je wilt overbrengen in je achterhoofd.