Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Geld besparen door een auto in te voeren

In de online wereld van vandaag proberen we steeds meer dingen uit het buitenland te halen. Van kleding en accessoires tot de coolste gadgets. Daarnaast is er iets wat ook enorm populair is om te importeren uit het buitenland: auto’s. Waar je bij de overige producten vooral voorzichtig moet zijn met een betrouwbare website met een goed betalingssysteem, zijn er bij het importeren van een auto een aantal andere zaken waar je rekening mee moet houden. Dit is nou eenmaal ingewikkelder dan het bestellen van een telefoonhoesje of de nieuwste sneakers. Wat komt er allemaal bij kijken?

Kenteken 

Net als alle auto’s in Nederland, heeft ook jouw geïmporteerde auto een Nederlands kenteken nodig. Je dient hiervoor een afspraak te maken bij de RDW (Rijksdienst Wegverkeer). Dit kan je beschouwen als een soort keuring dat de auto hier in Nederland de weg op mag. Hiervoor heeft de RDW een aantal documenten nodig, zoals jouw eigen legitimatiebewijs, het oorspronkelijke (buitenlandse) kentekenbewijs van de auto en eventueel het buitenlandse keuringsrapport. Hierna moet er ook aangifte voor de belastin an personenauto’s en motorrijwielen (BPM) worden geregeld. Wanneer dit is afgerond, kunnen de kentekenplaten worden gemaakt. 

Het kentekenregister 

Wanneer er een kenteken is aangemaakt, dient deze worden opgenomen in een speciaal hiervoor bestemd register. In het kentekenregister staan alle gegevens van bestuurders en voertuigen tot 9 jaar geleden. Deze gegevens worden onder andere gebruikt bij de verzekeraar, waar onder andere het aantal schadevrije jaren kan worden aangetoond. 

Verzekeren

Tot slot moet de auto worden verzekerd. Minimaal benodigd is een WA-verzekering. Deze dekt de schade als jij als eigenaar of bestuurder schade veroorzaakt. Dit voor iedere auto noodzakelijk, maar ook iets wat bij een auto uit het buitenland niet vergeten dient te worden. 

Easy een auto invoeren?

Kortom zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen bij het invoeren van een auto, welke hier zijn samengevat. Het importeren vanuit de EU is doorgaans gemakkelijker dan buiten de EU, maar wanneer je een specialist in een auto invoeren benadert, hoeft dit voor je keuze geen verschil te maken. Zij helpen je van begin tot eind! Zet de kosten voor jezelf goed op een rijtje, zodat je zeker weet dat je geld bespaart bij een auto invoeren. Denk hierbij aan de aanschafprijs, maar ook de BPM, de kosten van de reis naar Nederland en de keurings- en kentekenkosten.