Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Delft failliet

Werken bij gemeente Delft is geen pretje. Door het de enorme tegenvallers bij de spoorzone lopen de bedragen flink op. De dupe van deze werkzaamheden zijn de bewoners van de Gemeente Delft. De boze bewoners gaan natuurlijk verhaal  halen bij de gemeente zelf. Vol onbegrip bellen ze over de harde stijging van de belastingen en subsidies.

Delft staat op het randje van om een artikel-12 gemeente te worden. Het scheelt niet veel of de gemeente wordt onder curatele gesteld door het rijk. De provincie Zuid-Holland heeft de toezicht verscherpt voor de stad. De stad heeft een extra 16 miljoen euro nodig om hun hoofd boven water te houden. Naast de extra 16 miljoen moet de stad 59 miljoen bezuinigen. Door deze bezuinigingen gingen er meerdere Delftse kinderboerderijen ten onder.  Een aantal Delftse gemeenteraadsleden maken zich ernstige zorgen.  Volgens hen is 12 miljoen het uiterste wat Delft kan besparen. Meer dan dat heeft desastreuze gevolgen. Zo zullen voorzieningen als een theater en bibliotheken moeten sluiten.  

Door de enorme bezuinigen verdwijnen er veel vacatures gemeenten.  Zo bespaart de stad Delft aardig op het personeel bij de gemeente. De aankomende vier jaar zal het aantal arbeidsplaatsen drastisch vermindert worden. Zo gaat de gemeente van 1040 arbeidsplaatsen naar740. Inwoners van de Gemeente Delft gaan ook veel merken van de besparingen. Zo gaat de onroerendezaakbelasting omhoog en zullen er andere belastingen ook stijgen.

De extra kosten klinken zorgelijk voor veel bewoners uit Delft. Mensen die in de schulden zitten vragen zich af of ze een speciale regeling kunnen krijgen maar de werknemers van de gemeente kunnen ze helaas niks beloven. Het spoor heeft dus enorm veel problemen gebracht voor de inwoners van Delft en zijn nu dus de dupe van inschattingsfouten.  Hoe dit opgelost gaat worden is nog een grote vraag voor de gemeente maar binnenkort is er meer duidelijkheid.

https://professionalpartners.nl/