Ferreavalves
Image default
Recreation / Autos

Alles voor je VW vind je bij Paruzzi!

De VW type 3 werd destijds onder de naam Volkswagen 1500 en later ook Volkswagen 1600 verkocht. We hebben het hier over een zeer compacte auto. In vergelijking met de Kever biedt de VW type 3 meer luxe en ook meer ruimte. Kijkend naar de techniek van de wagen, dan valt op dat die geënt is op die van de Kever. Deze Volkswagen werd tussen 1961 en 1973 gebouwd.

Het allereerste model werd getoond tijdens de Internationale Automobilausstelling van 1961 in Frankfurt. Bijzonder aan de VW type 3 is de plaatsing van de motor achterin. Ben jij op zoek naar onderdelen voor je VW, neem dan eens een kijkje in de webshop van Paruzzi. Het aanbod is ongekend groot. Om je goed op weg te helpen, zijn alle parts onderverdeeld in categorieën als: elektriciteit; motor; carrosserie en interieur; benzine, uitlaat en kachel; bumpers, chassis, hand- & voetbedieningen; transmissie, remmen en velgen; vooras en besturing; achteras en differentieel. 

Opgeknapte motor

Revisiemotoren kun je bestellen bij Paruzzi. Deze motoren zijn grondig gecontroleerd en waar nodig hersteld. Het woord revisie komt van het Franse ‘reviser’ en dat betekent: herzien. De opgeknapte motoren van Paruzzi zijn van uitstekende kwaliteit. Ze worden eerst van top tot teen schoongemaakt en vervolgens nagekeken, bijgesteld en voorzien van nieuwe onderdelen als de oude kapot of versleten zijn. Met een Paruzzi revisiemotor kun je weer jaren vooruit!

Het Paruzzi-team bouwt al sinds 1988 revisiemotoren in eigen beheer. Dit zijn zaken die sowieso gebeuren:

  • reinigen en controleren op scheurtjes van het carter;
  • een check van alle slijtage gevoelige items;
  • bijslijpen of vervangen van de krukas;
  • aanbrengen van nieuwe of herstelde drijfstangen;
  • vervangen van de lagers, nokvolgers en de oliepomp met oliepompdeksel;
  • vervangen van het vliegwiel, de veren voor de oliedruk plunjers en de zuiger- en cilinder set;
  • testen van de cilinderkop kleppen op eventuele lekkage;
  • aanbrengen van nieuwe stoterstangpijpjes, pakkingen en bougies.

Op iedere afzonderlijke motor wordt twee jaar garantie gegeven. Voor meer informatie kunt u even bellen of een kijkje nemen op de website.

https://www.paruzzi.com/