Een dressing met magere yoghurt verrijkt met een beetje magere mayonaise en Dijon-mosterd vervangt de zwaardere dressings in de meer traditionele recepten voor het maken van aardappelsalades. Ingrediënten
Bereiding
Bedek de aardappelen met koud water in een grote pan; voeg zout toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook tot ze zacht zijn, 7 tot 9 minuten. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom. Besprenkel met azijn en breng op smaak met peper. Laat afkoelen.
Klop de yoghurt, mayonaise en mosterd in een kleine kom door elkaar. Voeg toe aan de aardappelen, samen met de selderij, lente-uitjes, peterselie en dille, roer voorzichtig door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarde: Per portie: 151 calorieën; eiwit 4,4 g; koolhydraten 30,8 g; voedingsvezels 3,2 g; suikers 4g; vet 1,7 g; verzadigd vet 0,3 g; cholesterol 2,2 mg; vitamine a IE 218.9IE; vitamine C 17,6 mg; foliumzuur 41,6 mcg; calcium 58,4 mg; ijzer 1,5 mg; magnesium 43,4 mg; kalium 862 mg; natrium 451 mg; thiamine 0,2 mg. Voedings Uitwisseling: 2 zetmeel Op www.aardappelshop.nl kunt u onder andere rode roseval aardappels kopen voor dit recept. |