Ferreavalves
Image default
Eten en drinken

Romige Rode Aardappelsalade

Een dressing met magere yoghurt verrijkt met een beetje magere mayonaise en Dijon-mosterd vervangt de zwaardere dressings in de meer traditionele recepten voor het maken van aardappelsalades.

Ingrediënten

  • 35 kilo rode aardappelen, geschrobd en in stukjes van 2.5 cm gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 110 ml magere yoghurt
  • 56 ml magere mayonaise
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 70 g gehakte selderij
  • 50 g gehakte lente-uitjes
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse dille

Bereiding

 

  • Stap 1

Bedek de aardappelen met koud water in een grote pan; voeg zout toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook tot ze zacht zijn, 7 tot 9 minuten. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom. Besprenkel met azijn en breng op smaak met peper. Laat afkoelen.

  • Stap 2

Klop de yoghurt, mayonaise en mosterd in een kleine kom door elkaar. Voeg toe aan de aardappelen, samen met de selderij, lente-uitjes, peterselie en dille, roer voorzichtig door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.

 

Voedingswaarde:

Per portie: 151 calorieën; eiwit 4,4 g; koolhydraten 30,8 g; voedingsvezels 3,2 g; suikers 4g; vet 1,7 g; verzadigd vet 0,3 g; cholesterol 2,2 mg; vitamine a IE 218.9IE; vitamine C 17,6 mg; foliumzuur 41,6 mcg; calcium 58,4 mg; ijzer 1,5 mg; magnesium 43,4 mg; kalium 862 mg; natrium 451 mg; thiamine 0,2 mg.

Voedings Uitwisseling: 2 zetmeel

Op www.aardappelshop.nl kunt u onder andere rode roseval aardappels kopen voor dit recept.

Gerelateerde artikelen

Catering in Almelo bestellen. Nu eenvoudiger dan ooit!

De beste tips lekkere kop thee

De diƫtistenpraktijk in Enschede helpt je op weg