Ferreavalves
Image default
Eten en drinken

Romige Rode Aardappelsalade

Een dressing met magere yoghurt verrijkt met een beetje magere mayonaise en Dijon-mosterd vervangt de zwaardere dressings in de meer traditionele recepten voor het maken van aardappelsalades.

Ingrediënten

  • 35 kilo rode aardappelen, geschrobd en in stukjes van 2.5 cm gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel appelazijn
  • Versgemalen peper naar smaak
  • 110 ml magere yoghurt
  • 56 ml magere mayonaise
  • 2 eetlepels Dijon-mosterd
  • 70 g gehakte selderij
  • 50 g gehakte lente-uitjes
  • 2 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 2 eetlepels gehakte verse dille

Bereiding

 

  • Stap 1

Bedek de aardappelen met koud water in een grote pan; voeg zout toe en breng aan de kook op middelhoog vuur. Kook tot ze zacht zijn, 7 tot 9 minuten. Giet de aardappelen af en doe ze in een grote kom. Besprenkel met azijn en breng op smaak met peper. Laat afkoelen.

  • Stap 2

Klop de yoghurt, mayonaise en mosterd in een kleine kom door elkaar. Voeg toe aan de aardappelen, samen met de selderij, lente-uitjes, peterselie en dille, roer voorzichtig door elkaar. Proef en breng op smaak met peper en zout.

 

Voedingswaarde:

Per portie: 151 calorieën; eiwit 4,4 g; koolhydraten 30,8 g; voedingsvezels 3,2 g; suikers 4g; vet 1,7 g; verzadigd vet 0,3 g; cholesterol 2,2 mg; vitamine a IE 218.9IE; vitamine C 17,6 mg; foliumzuur 41,6 mcg; calcium 58,4 mg; ijzer 1,5 mg; magnesium 43,4 mg; kalium 862 mg; natrium 451 mg; thiamine 0,2 mg.

Voedings Uitwisseling: 2 zetmeel

Op www.aardappelshop.nl kunt u onder andere rode roseval aardappels kopen voor dit recept.