Ferreavalves
Image default
Eten en drinken

De beste tips lekkere kop thee

Losse thee is booming. Daar zijn we blij mee want losse thee is zoveel lekkerder dan een zakje. Maar hoe zet je nu een goede pot of kop losse thee? Wij van theeschenkerij Enschede geven je de beste tips om van je losse thee te genieten. Zo zit je nooit meer aan een kop bittere thee.

Het meest belangrijke punt

We horen het vaak bij theeschenkerij Enschede; groene thee niet lekker omdat het bitter is. Groene thee hoort juist licht en fris van smaak te zijn! Als je groene thee bitter is, heb je een grote kans dat de thee verbrand is door te heet water. Water voor groene en witte thee moet altijd een paar minuten van de kook zijn. Schenk het water in een pot en wacht een paar minuten of gebruik een thermometer. Als je echt haast hebt kun je ook een scheutje koud water aan het kokende water toevoegen. Voor groene en witte thee is 75 a 80 graden een goede temperatuur, dan komt de optimale smaak van groene thee naar boven zonder dat het bitter of te sterk wordt. Wij bij theeschenkerij Enschede geven je altijd de thee en water apart zodat het op de juiste manier kan trekken.

Gebruik de juiste accessoire

Om zoveel mogelijk smaak uit losse thee te halen, heeft het de ruimte nodig.  Wij bij theeschenkerij Enschede gebruiken dan ook grote theezeefjes. Voor een theepot adviseren we een grote zeef en of een losje zakje  Veel potten hebben ingebouwde theezeven. Zorg wel dat je voldoende water in de pot doet zodat de thee onder water staat. Ook moet je zorgen dat je niet teveel thee gebruik. Wij van theeschenkerij Enschede houden als stelregel aan dat een grote theelepel losse thee per kop thee voldoende is. Voor de meeste theesoorten geldt; beter te weinig gebruiken en langer laten trekken dan andersom. Met deze tips van theeschenkerij Enschede lukt het je vast om de perfecte kop thee te zetten. Lukt het niet? Kom dan bij ons theeschenkerij Enschede een kopje thee drinken.