Ferreavalves
Image default
Dienstverlening

Chiropractie: De manuele therapie die de ruggengraat behandelt

Chiropractie is een manuele therapie die tot doel heeft rugpijn te elimineren, de motorische efficiëntie te herstellen en het functioneren van het hele lichaam te verbeteren. Chiropractie is een veilige methode die uit verschillende elementen bestaat.
 

Diagnose

De chiropractor Ede onderzoekt de ruggengraat van de patiënt zorgvuldig in verschillende lichaamshoudingen. Hij controleert ook de spierspanning, de positie van de wervels in de wervelkolom, de lengte van de ledematen en vraagt soms om een röntgenfoto.

Het hele onderzoek heeft tot doel het probleem, de afwijkingen in het bewegingsapparaat, te identificeren. Pas na controle van de gezondheidstoestand en het definiëren van het probleem kan de therapeut de behandeling starten, d.w.z. manuele therapie uitvoeren.

De behandelingen worden geselecteerd op basis van leeftijd en lichaamsstructuur. Door middel van de uitgevoerde procedures probeert de chiropractor Ede de fysieke conditie van de patiënt te herstellen.

Bij Chiropractie gaat het om het opleiden van de patiënt die moet leren goed te functioneren, zodat problemen niet meer voorkomen. De patiënt moet dus goed bewegen en een dieet volgen. De follow-up kan ook fysiotherapie omvatten. Soms is een enkele sessie voldoende, soms is een langere therapie nodig.

Chiropractische behandelingen zijn zeer effectief omdat ze gebaseerd zijn op kennis van de structuur en het functioneren van de wervelkolom, waardoor de oorzaak van ziekten kan worden geëlimineerd.

 

Belangrijkste aanwijzingen

De behandelingen zijn effectief bij problemen met het bewegingsapparaat. Dankzij manuele therapie is het mogelijk om rug-, nek- of hoofdpijn te verlichten, evenals schouderpijn. Andere ziekten die patiënten aanmoedigen om zich met een chiropractor Ede te laten behandelen zijn: ischiaspijn, houdingsproblemen, evenals degeneratie van de wervelkolom of de gewrichten van de ledematen.

Zenuwdruk veroorzaakt vaak andere systemische problemen: duizeligheid, hoofdpijn, urine-incontinentie en kortademigheid. Naarmate de druk wordt weggenomen, verbetert de algemene gezondheid en het welzijn van de patiënt. Chiropractie helpt bij het verwijderen van neuralgiëen en spierpijn.

 

Wie kan de chiropractie uitvoeren?

Chiropractische procedures mogen alleen worden uitgevoerd door een specialist met voldoende kennis en ervaring. Een professionele chiropractor is een gekwalificeerd persoon met een bewezen technische opleiding en vaardigheden. Daarom zijn procedures die door een chiropractiespecialist worden uitgevoerd, veilig, zelfs als er sprake is van manipulatie van de wervelkolom.