Ferreavalves
Image default
Gezondheid

Kom tot rust met de Buteyko ademhalingstechniek

Bent u wel eens kortademig? Heeft u het gevoel dat u licht in uw hoofd bent en dat u moeite heeft met het regulieren van uw ademhaling? Voelt u zich zwaarmoedig, angstig of vermoeid? Dan kan het zijn dat u niet goed ademhaalt. Wees niet bang, dit komt veel vaker voor dan u op het eerste gezicht zou denken. Dokter Buteyko was een dokter die er achter kwam dat veel mensen in een constante staat van hyperventilatie zijn en daarom veel gezondheidsklachten maar ook geestelijke klachten ondervinden, kortademigheid kan er voor zorgen dat u rusteloos, vermoeid kan zijn maar ook meer stress kan ervaren zonder dat u dat merkt. Met de professionele buteyko ademhaling methodiek kunt  u als het ware ‘leren’ om goed adem te halen, zodat u deze klachten niet ervaart, bovendien is hebben mensen er sowieso heel veel baat bij om op een rustige gecontroleerde manier adem te halen, dit biedt de geest en het lichaam meer rust.

Wat is Buteyko?

Buteyko is een ademhalingstechniek die ervoor zorgt dat u op de juiste manier ademhaalt. De techniek is in de jaren ’50 ontwikkeld door dokter Buteyko die er achter kwam dat mensen veelal op een verkeerde manier ademhalen met alle gevolgen van dien. Hij ontwikkelde een techniek die mensen leerde om beter adem te halen en kwam er achter dat dit een uitermate verbeterend effect had op hun algemene gezondheid en welzijn. Sindsdien is buteyko een vorm van therapie geworden die op een unieke manier het lichaam heelt van de lange slepende effecten van hyperventilatie.

Voordelig, toegankelijk

Omdat er ongetwijfeld veel mensen zijn die last hebben van een verkeerde ademhaling vinden wij het belangrijk dat onze buteyko ademhaling therapie toegankelijk is voor veel mensen. Vanuit deze gedachte passen wij veelal voordelige tarieven toe zodat onze therapie toegankelijk blijft.