Ferreavalves
Image default
Gezondheid

Wat is chi kung?

Alternatieve geneestechnieken bestaan al duizenden jaren. Voordat de oude grieken de geneeskunde uitvonden in een modernere vorm zoals wij het tegenwoordig kennen,werden er hele andere middelen gedaan om mensen te genezen. Zo werden mensen die psychische problemen hadden of niet lekker in hun vel zaten geholpen door gebruik te maken van reiki of chi kung. In deze blog gaan we meer vertellen over Chi Kung.

Wat is Chi Kung?

Chi Kung is een alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong kent uit China. Bij Chi Kung wordt er gekeken naar de ademhaling van de persoon, lichaamelijke beweging , meditatie en visualisatie. Ten opzichte van Reiki is deze genesvorm dus veel actiever en vooral gericht op het ontspannen worden na een drukke dag of stressvolle periode. Door het uitvoeren van deze oefeningen en technieken kan men weer rustiger worden en meer balans vinden in het leven.

Hoe werkt Chi Kung?

Chi kung zorgt ervoor dat Ch wordt geactiveerd, beheerst en gestuurd. Chi staat voor kracht die stroomt in alles wat leeft. Het staat voor levensenergie. Kungs betekent letterlijk kunst of vaardigheid. Je kan de hele geenswijze dus vertalen als beheersen en werken met levensenergie. Het regelmatig beoefenen van deze techniek zorgt ervoor dat je vastzittende techniek leert vrij te maken. Tevens zorgt dit ervoor dat je oude energie kan afvoeren en nieuwe energie kan opbouwen. Uiteindelijk zorgt dit voor een balans in je lichaam en geest.

Is het intensief of rustig?

Chi Kung oefeningen kun je verdelen in een rustige en beweeglijke variant Bij de actieve vorme beweegt het lichaam zich van de ene vorm naar de andere. Bij de passieve variant beweegt het lichaam zich niet en wordt de Chi gestuurd doordat men een bepaalde manier uitoefent van ademen en geconcentreerd visualiseert

https://www.vianovalis.nl/chi-kung/