Ferreavalves
Image default
Gezondheid

Wat kan er gedaan worden tegen overgangsklachten?

Wat kan er gedaan worden tegen overgangsklachten?

Op het moment dat je wat ouder wordt als vrouw, is de kans groot dat je in de overgang terecht komt. Dit is een natuurlijke fase die je als vrouw hebt. In deze tijd krijg je veel te maken met een schommeling in hormonen. Hierdoor is de kans groot dat je met een aantal klachten te maken krijgt. Echter is het soms lastig om te weten wat hier allemaal aan gedaan kan worden. Daarom gaan we in dit artikel kijken wat er allemaal gedaan kan worden tegen overgangsklachten. 

Welke overgangsklachten zijn er allemaal?

Er zijn veel verschillende overgangsklachten te vinden waar je mee te maken kunt krijgen. Aangezien er zoveel klachten te vinden zijn, is het natuurlijk wel handig om te weten welke klachten je allemaal mee te maken kunt krijgen. Eén van de klachten die veel voorkomt door de schommeling in hormonen zijn pijnlijke borsten. Dit zijn natuurlijk vervelende overgangsklachten om mee te maken te kunnen krijgen. De meeste klachten waar je mee te maken krijgt, worden veroorzaakt door de schommeling in hormonen. Daarom wordt er vaak gekeken naar het beste middel tegen overgangsklachten. Deze is echter lastig te vinden. Gelukkig zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen. 

Voeding tegen overgangsklachten

Eén van de beste manieren waarop je overgangsklachten kunt verminderen, is door gebruik te maken van de juiste voeding. Aangezien je lichaam door schommelingen van hormonen heen gaat, is het belangrijk om een extra voorraad aan bouwstoffen voor deze hormonen te hebben. Daarom is het belangrijk om extra voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Deze zorgen er namelijk voor dat er hormonen aangemaakt kunnen worden. 

Tijdens de overgang is de kans ook groot dat je meer honger hebt dan normaal. Dit komt omdat je lichaam door veranderingen heen gaat. Extra bouwstoffen voor je lichaam zijn daarom gewenst. Het eten van meer eiwitten is altijd aan te raden als je in de overgang zit. Om langer vol te zitten, is het ook aan te raden om wat meer vezels te gaan eten voor je lichaam. 

Bewegen tegen overgangsklachten

Een andere manier waarop het mogelijk is om wat tegen overgangsklachten te doen, is door meer te gaan bewegen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit voor elkaar te krijgen. Het is vooral belangrijk om ervoor te zorgen dat je ongeveer een half uur beweging op een dag krijgt. Op die manier is het voor je lichaam namelijk belangrijk om meer te werken en blijf je ook gezond. 

Hoe je precies wilt bewegen maakt niet uit. Het is namelijk mogelijk om elke dag een stuk te gaan wandelen, maar als je liever gaat fietsen, is dit natuurlijk ook een mogelijkheid. Voor de mensen die het prettig vinden om te sporten, kan het ook heerlijk zijn om naar de sportschool te gaan. Hierdoor is het namelijk ook mogelijk om extra beweging te krijgen. Het is helemaal aan jezelf wat de beste optie is voor de beweging die je nodig kan hebben.