Ferreavalves
Image default
Auto's en Motoren

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rolstoelbus?

Je wilt een rolstoelbus aanschaffen, maar waar moet je dan allemaal op letten? Het is belangrijk om eerst de juiste informatie in te winnen voordat je een rolstoelbus koopt. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten en hoe zorg je ervoor dat je een goede rolstoelbus koopt die aan al je wensen voldoet? Het is niet voor iedere auto mogelijk om specifieke auto aanpassingen te plaatsen. In deze situatie is het belangrijk om te kijken naar de auto waarbij dit wel mogelijk is. Bij Freedom Auto Aanpassingen kijk je samen met een adviseur naar de mogelijkheden en ben je verzekerd van de beste keus.

Iedere situatie is uniek

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een rolstoelbus? In de eerste plaats kijk je naar de situatie. Wil je een scootmobiel of rolstoel vervoeren of een persoon in een rolstoel of scootmobiel? Daarnaast kijk je naar de overige personen die mee gaan rijden in de rolstoelbus of aangepaste auto. Voor hen moet ook genoeg ruimte zijn. Gaat het om een persoon in een rolstoel? Dan is het belangrijk om te weten hoe groot deze persoon is en of hij/zij nog naar buiten kan kijken vanuit de rolstoel: zo nee, dan is een bodemverlaging wellicht de oplossing.

Kijk ook naar de afmetingen van de rolstoel: past deze in de bus met aanpassing wanneer er meerdere mensen in de rolstoelbus zitten? Ook is het zeer belangrijk om te kijken naar het comfort van de persoon in de rolstoel, de overige passagiers en de bestuurder van de rolstoelbus.

https://www.freedomautoaanpassingen.nl/rolstoelbus/