Ferreavalves
Image default
Auto's en Motoren

Het auto theorie examen snel aanvragen bij 123-theorie

In Nederland moet men voor het behalen van een rijbewijs zowel een theorie-examen als een praktisch rijexamen afleggen. Het theorie-examen, ook bekend als het CBR theorie-examen, gaat over verkeersregels, verkeersborden en verkeersveiligheid. Het examen wordt in verschillende talen aangeboden, waaronder Nederlands, Engels en Arabisch.

Voor het theorie-examen moeten personen minimaal 16 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldige Nederlandse verblijfsvergunning, ID kaart of EU/EER paspoort. Zij kunnen zich online aanmelden via de website van het CBR. Zodra de aanvraag is ingediend, ontvangt de persoon een bevestigingsmail en kan vervolgens het examen inplannen op een CBR-locatie. Het examen voor auto theorie aanvragen kan ook worden overgelaten aan 123-theorie, aanbieder van eendaagse theoriecursussen. Via deze aanbieder kan je vaak vele malen sneller een examenplek bemachtigen.

Naast zelfstudie kan men ook een theoriecursus volgen ter voorbereiding op het examen. Deze cursussen worden aangeboden door verschillende organisaties in heel Nederland, waaronder 123-theorie. De theorie cursus auto van 123-theorie omvat klassikale instructie en oefenexamens om mensen vertrouwd te maken met de vorm en inhoud van het eigenlijke examen.

Het theorie-examen bevat drie onderdelen

Het is belangrijk op te merken dat het theorie-examen bestaat uit drie delen: gevaarherkenning, kennis en inzicht. Het multiple-choice examen bestaat uit 50 vragen en moet binnen 30 minuten worden afgelegd. Er kan ook een examen met extra tijd worden aangevraagd, dit is handig voor personen met dyslexie of een andere aandoening. Het examen met extra tijd moet binnen 45 minuten worden afgelegd.

Als het individu slaagt voor het theorie-examen, kan hij/zij overgaan tot het praktische rijexamen. Het praktische rijexamen omvat een beoordeling van iemands rijvaardigheid op zowel stads- als snelwegen. Het examen moet worden afgelegd bij een erkende rijschool en bestaat uit twee delen: een basisvaardigheidstest en een rijtest.

Voor het behalen van een rijbewijs in Nederland moet men zowel een theorie- als een praktijkexamen afleggen. Het theorie-examen gaat over verkeersregels, verkeersborden en verkeersveiligheid en kan in verschillende talen worden afgelegd. Ter voorbereiding op het examen kan men zelf studeren of een theoriecursus volgen die door verschillende instanties zoals Gelijk Geslaagd wordt aangeboden. Zodra het theorie-examen met goed gevolg is afgelegd, kan men overgaan tot het praktische rijexamen.

https://www.123-theorie.nl/