Ferreavalves
Image default
Auto's en Motoren

Volvo Cars start met een praktijktest met draadloze laadtechnologie

Volvo Cars start met een praktijktest met draadloze laadtechnologie voor elektrische voertuigen. De test wordt uitgevoerd in een live stadsomgeving in het Zweedse Göteborg, in samenwerking met geselecteerde partners, om het potentieel van deze technologie te onderzoeken.

Eenvoudig in gebruik
De laadstations die in de test worden gebruikt, zijn geleverd door Momentum Dynamics, een toonaangevende leverancier van draadloze laadsystemen. Het laden begint automatisch zodra een geschikt voertuig parkeert boven het laadstation dat in het wegdek is ingebouwd. Zo kunnen bestuurders hun elektrische auto eenvoudig opladen, zelfs zonder te hoeven uitstappen.

Hoge laadvermogens
Het laadstation stuurt de energie door een laadpad naar de ontvanger in de auto. Het 360-graden camerasysteem wordt gebruikt als hulpmiddel om de auto gemakkelijk uit te lijnen met het laadstation. Bij de volledig elektrische XC40 Recharge wordt de batterij draadloos opgeladen met een vermogen van meer dan 40 kW. Dat is bijna vier keer hoger dan via een conventioneel 11 kW AC-laadpunt en bijna net zo snel als een 50 kW DC-snellader. De elektrische Volvo’s worden door Cabonline ruim twaalf uur per dag ingezet en rijden circa 100.000 kilometer per jaar. Daarmee is dit ook meteen de eerste echte duurtest van een volledige elektrische Volvo in een commerciële toepassing.


Populaire modellen

Populairste Volvo-modellen om te leasen zijn de XC40, en V60. Via Private Lease zijn ze voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

XC40

De Volvo XC40 is de eerste compacte SUV van Volvo. Het is het jongere broertje van de Volvo XC60 en de Volvo XC90. Hij werd na de lancering meteen een groot succes en is de best verkopende Volvo op dit moment. In 2018 werd hij uitgeroepen tot “Auto van het Jaar”.  

Het instapmodel van de XC40 is de Base. Het interieur is zeer modern. Er is geen overdaad aan knopjes. De bestuurder en passagier voorin hebben genoeg ruimte en ook de beenruimte achterin is prima.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Volvo XC40 Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Volvo te rijden.

V60

De Volvo V60 is middelgrote luxe stationwagen. Hij werd in 2010 geïntroduceerd. Het is de stationcarversie van de Volvo S60 sedan. In 2018 volgt de tweede generatie. Deze is groter en praktischer en ook de bagageruimte is ruimer.

De V60 is voorzien van het Volvo City Safety-systeem. Hierdoor stopt de auto automatisch bij een dreigende botsing onder de 31 kilometer per uur. Met Volvo V60 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

Volvo XC60

De Volvo XC60 is een ruime gezinsauto met het uiterlijk en gebruiksgemak van een SUV. De Volvo XC60 is een mid-sized SUV. Wie groter wil, kiest de XC90. Wie kleiner zoekt kiest de XC40.  De Volvo XC60 heeft comfortabele rijeigenschappen en is uitgerust met de nieuwste veiligheidssystemen. Als het om veiligheid gaat, levert Volvo alles wat de concurrentie biedt, maar gaat daarbij steeds net een stapje verder. 

Hoge modellen zijn momenteel erg populair in Nederland. De XC60 profiteert hier ook van. Volvo XC60 Private Lease is  misschien wel de voordeligste manier om in een grote luxe hoge auto te rijden. 

Model 3

Snel, betaalbaar en volledig elektrisch, dat is de Tesla Model 3 in een notendop. De Tesla Model 3 is op de markt gebracht om een breder publiek te benaderen voor elektrisch rijden. Als je kijkt naar het Tesla Model 3 Private Lease aanbod, dan je ook dat de auto’s tegen al tegen aantrekkijk maandbedrag worden aangeboden.

De Model 3 heeft een zeer sportieve uitstraling en heeft een actieradius waarmee je een relatief grote afstand kunt afleggen. De auto heeft een stijlvolle maar minimalistische inrichting. Dit komt doordat je voornamelijk het grote scherm op het dashboard gebruikt om de auto te bedienen.

Volvo

Volvo Car Corporation werd in 1926 opgericht als onderdeel van een kogellagerfabrikant. Het eerste model (de ÖV4) verscheen in 1927. Door de jaren heen ontwikkelde Volvo zich tot een autoproducent die ‘familie’ en ‘veiligheid’ als kernwaarden had.

Volvo was één van de eerste automerken die airbags en ABS in haar modellen toepaste. Een belangrijke innovatie kwam in 1959, met de introductie van de driepuntsgordel.

Door de jaren heen werd de stationwagen steeds belangrijker in het aanbod. Eerst met de Amazon, later de 240, de 740 en 940. In 1991 introduceerde Volvo de succesvolle 850 die zowel als sedan als stationwagon populair werd. Ook opvolger V70 deed het goed, maar het echte succes van de jaren ’90 leek achter de rug.

In 2008 zocht Ford een overnamekandidaat voor Volvo Cars. De Chinese autoproducent Geely laten weten interesse te hebben in de overname van het Zweedse automerk. In augustus 2010 werd de daadwerkelijke overname door Geely geëffectueerd. Het bedrijf betaalde slechts 1,8 miljard dollar voor Volvo.

Private Lease

Volvo modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Volvo Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.