Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

3x tips voor een donkerblauwe slaapkamer

3x tips voor een donkerblauwe slaapkamer

Hotel chique: blauw is terug van weggeweest. Door blauw toe te voegen in je slaapkamer zorg je dat het klassiek, maar toch modern oogt. Op donkere muren komen je accessoires beter tot zijn recht en daarnaast zorgt donkerblauw ook nog eens voor een extra warme sfeer in je slaapkamer. Wij geven je drie tips om deze prachtige kleur in je slaapkamer prachtig te laten ogen.

Verf- of behangkleuren

Kleuren als donkerblauw, marineblauw of royal blue komen prachtig tot zijn recht in combinatie met andere kleuren. Kleurcombinaties met een hoog contrast doen het hierbij goed. Kies je blauw als basiskleur? Dan is het van belang om de juiste kleuren toe te voegen. Goud is een kleur die voor een prachtige combinatie zorgt. Combineer je blauw met wit? Dat zorgt voor een stijlvol beeld. Maar ook bruintinten doen het goed in deze combi!

Dromen in kleur

Het bed is het centrale meubel in je slaapkamer. Het is belangrijk om de kleur van het bed te combineren met het blauw op de muren. Kies bijvoorbeeld voor een zwart of grijs bed om de focus op de muur te houden. Donkere hout kleuren passen overigens ook schitterend bij een blauw op je muur. Een bed kun je chique aankleden met bijpassend beddengoed. Met extra kussens of een sprei geef je je slaapkamer een hotel-look. Dit droomt natuurlijk extra fijn met een in een groot bed. Ga bijvoorbeeld voor een matras 180×200.

Light it up

Warme kleuren zorgen voor een knus, maar huiselijk gevoel. Plaats bijvoorbeeld een staande lamp in de hoek van je kamer om extra sfeer te plaatsen. Wil je een moderne slaapkamer? Denk dan eens na over spotjes in het plafond. Door dit te combineren met een dimmer, bepaal je zelf hoeveel licht je in de kamer brengt. Een grote gouden lamp aan het plafond kan een echte eyecatcher zijn in de ruimte. Wil je liever een subtielere lamp? Kijk dan eens naar een rotan lamp, dit zorgt vaak ook voor een prachtig schaduwspel op je muren en plafond.

https://www.pullman.nl/