Ferreavalves
Image default
Dienstverlening

Verstandig zelf een stroomstoring oplossen

Een dure elektricien hoef je gelukkig niet altijd in te schakelen als je een stroomstoring ondervindt, dit kan zijn omdat het een regionale stroomstoring is of omdat het een stroomstoring is die je zelf eenvoudig kan oplossen. Bekijk dus eerst even om wat voor stroomstoring het gaat. Ga langs bij de buren en vraag of zij ook een stroomstoring ervaren, als dat zo is dan is het een regionale stroomstoring. Dan kan je niks anders doen dan wachten. Als zij geen stroomstoring ervaren dan zit de storing alleen bij jou. Zo een stroomstoring is over het algemeen makkelijk op te lossen, vaak geeft een apparaat de storing af. Om het juiste apparaat te vinden zijn er een aantal trucjes, de makkelijkste wordt hieronder uitgelegd.

Zo los je een stroomstoring op

Nu je erachter bent gekomen dat de stroomstoring alleen bij jou aanwezig is, kun je beginnen met het loskoppelen van alle elektrische apparaten uit de stopcontacten. Dit kan een vervelend klusje zijn maar wel heel belangrijk, alleen zo ga je het apparaat vinden wat de storing afgeeft. Zodra alle apparaten uit de stopcontacten zijn kan je weer de stroom aanzetten. Mocht de stroom niet aangaan dan zit er ergens anders een probleem, dit kan je niet zelf oplossen. Zodra de stroom weer aanstaat kan je beginnen met het opnieuw aansluiten van alle elektrische apparaten op de stopcontacten. Hierbij moet je wel heel aandachtig zijn want het kan zo zijn dat de stroom weer uitvalt nadat je een apparaat hebt aangesloten. Hoogstwaarschijnlijk is dit het apparaat dat de storing geeft, controleer dit apparaat op schade en andere gebreken. Nadat je dit apparaat hebt gecontroleerd kan je de andere apparaten weer aansluiten, de stroom moet aanblijven staan.

Mocht de stroom alsnog uitvallen bij een ander apparaat, of valt de stroom na enige tijd uit, dan zou dit kunnen komen door een elektrisch probleem binnen de meterkast.