Ferreavalves
Image default
Auto's en Motoren

Uw mobilhome verkopen

Of je nu uw mobilhome verkopen om te upgraden naar een nieuwe, of om een ​​forfaitair bedrag aan iets anders te besteden, er zijn een aantal factoren waarmee je rekening moet houden om het verkoopproces eenvoudig te maken en je de prijs die uw mobilhome echt waard is.

In dit artikel laten we je zien waar je rekening mee moet houden, zodat je het meeste uit uw verkoop kunt halen.

Waar verkopen?

Er zijn een aantal opties om uw mobilhome verkopen – van zelf doen tot het inruilen van onderdelen of zelfs verkopen of retourneren naar een dealer:

  • Privé via een tijdschriftadvertentie: als je uw mobilhome verkoopt via een advertentie in een tijdschrift of krant, zorg er dan voor dat je een potentiële koper voldoende informatie geeft, want uw advertentie is alles wat ze hoeven te doen. Zorg ervoor dat je het type mobilhome, de grootte van de motor, het bouwjaar, de kilometerstand en de onderhoudsgeschiedenis vermeldt, evenals informatie zoals de kleur, uitrusting en eventuele extra’s die daarbij horen.

  • Online: er zijn veel websites waarop je uw mobilhome te koop kunt aanbieden – sommige kosten meer dan andere. Zorg ervoor dat je bij het maken van uw advertentie alle bovenstaande informatie opneemt, evenals veel afbeeldingen van uw voertuig.

  • Voor een dealer: dealers zullen uw mobilhome inruilen of soms zelfs direct kopen. In de zomermaanden kan het gemakkelijker zijn om in te ruilen wanneer een dealer meer kans heeft om uw oude mobilhome door te verkopen.

Een prijs bepalen

mobilhomes verschillen aanzienlijk in indeling, grootte en specificatie, wat betekent dat het moeilijk kan zijn om een ​​duidelijke waarde voor uw voertuig te geven. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

  • Doe wat onderzoek in gerubriceerde advertenties en op forecourts om te zien waarvoor vergelijkbare modellen verkopen

  • Pas de verkoopprijs dienovereenkomstig aan de staat, het aantal kilometers en wijzigingen van uw eigen voertuig aan

  • Onthoud dat als je een deel ruilt, een dealer je minder zal bieden dan de marktprijs, aangezien hij zelf winst wil maken.

Tips om uw mobilhome te verkopen

Als je de beslissing heeft genomen om uw mobilhome te verkopen, wilt je de best mogelijke prijs krijgen. De onderstaande tips zullen je helpen dit te bereiken en hopelijk ook het verkoopproces om een ​​koper te vinden te versnellen.

  • Zorg ervoor dat de mobilhome er in onberispelijke staat uitziet als een koper er omheen komt kijken.

  • Zet de verwarming aan, vooral in de winter, zodat wanneer de koper binnenloopt, het warm en gezellig aanvoelt, ook al is het buiten koud.

  • Net als bij het verkopen van een huis, depersonaliseer het zo veel mogelijk zodat potentiële kopers zichzelf erin kunnen zien.

  • Zorg ervoor dat je eventuele chips of markeringen op de mobilhome bijwerkt voordat je bezoekers uitnodigt om rond te kijken.