Ferreavalves
Image default
Bedrijven

Tips voor het inrichten van een nieuw kantoor

Is je bedrijf groeiende en wil je een nieuw kantoor inrichten? Dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Een kantoor moet ervoor zorgen dat werknemers zo goed mogelijk met een positief gevoel hun werk kunnen leveren. Om een goed kantoor in te richten zijn verder in dit artikel een aantal tips genoemd die je kunnen helpen.

Werkplekken

Een goed kantoor heeft werkplekken die aan de wensen van de werknemers voldoen. Dit houdt in dat een werkplek moet zorgen voor concentratie, focus en ook comfort. Dit heeft te maken met de bureaus, bureaustoelen en beeldschermen die je aanschaft. Vooral de bureaustoelen zijn erg belangrijk. Mensen zitten vele uren op een dag op deze stoel, en dan is het wel zo fijn als deze werknemers fijn kunnen zitten. Zoek je een goede bureaustoel voor je kantoor, kijk dan op bureaustoel24.nl. Dit is een partij met een groot aanbod in bureaustoelen. Verder helpt het ook om de werkplekken in ter richten met een mooi plantje, een leuke kalender en iets wat laat zien voor welk bedrijf iemand werkt. Een beetje aankleding kan zorgen voor een fijne sfeer om te werken.

Creëer verschillende plekken

Net is al besproken dat werkplekken inrichten belangrijk is. Daarbij komt ook kijken dat je als eigenaar een kantoor moet inrichten waar verschillende plekken zijn. Zo kun je denken aan flexplekken voor de werknemers die dan elke keer op een andere plek zitten en dat werkt psychologisch volgens onderzoeken goed. Verder kan je ook andere ruimtes inrichten voor andere bezigheden. Denk bijvoorbeeld voor een ruimte om te kunnen samenwerken, vergaderen, relaxen en eten of drinken. Door verschillende plekken te creëren weten werknemers goed waar zij wat kunnen doen. Het inrichten van een relax ruimte klinkt misschien niet zo belangrijk, omdat daar de centen niet vandaan komen. Indirect blijkt dit wel het geval te zijn. Werknemers moeten de mogelijkheid hebben om even wat stoom af te blazen, even iets anders te doen of iets te delen uit de privé situatie. Dit kan medewerkers helpen om daarna weer met een frisse start aan het werk te gaan. Een frisse start zorgt in veel gevallen voor een hogere productiviteit en uiteindelijk dus voor centen.

Daglicht is belangrijk

Voor werknemers is het belangrijk om voldoende daglicht te hebben in het kantoor. Door een kantoor te hebben met genoeg ramen zorg je hiervoor. Daglicht zorgt ervoor dat de ruimte wordt belicht met natuurlijk licht en niet met kunstlicht. Dit is beter voor de gezondheid en natuurlijk de energierekening. Verder is het daarbij ook fijn als ramen open kunnen. Het kan nog wel is benauwd of muf worden in de werkruimtes, en dan is frisse lucht altijd lekker.