Ferreavalves
Image default
Aanbiedingen

Jouw kinderen in beweging krijgen? Dat doe je zo!

Natuurlijk zit niemand echt te wachten op het slechte weer dat de zomer in Nederland met zich meebrengt, maar dat dat resulteert in een zomer vol spelcomputers en TikTok was net niet helemaal het plan. Je kind of kinderen doen niet anders en hier erger jij je kapot aan, maar wat moet je er ook in vredesnaam tegen doen? Gelukkig is er deze blog. Wij gaan jou een aantal tips geven over hoe jij jouw kinderen weer net als vroeger lekker in beweging kunt krijgen. Niet alleen zorg je ervoor dat dat stomme TikTok eens wordt afgesloten, maar ook nog eens wordt er niet meer omgekeken naar de PlayStation of Xbox. Klinkt als muziek in je oren, toch? Gauw verder lezen dus!

Schermtijd

Nu klinkt het begrip ‘schermtijd’ altijd wat vervelend. Jij wilt het liefst niet die ouder zijn die jouw kinderen beperkt in hetgeen ze leuk vinden, maar soms zit er gewoon niets anders op. Spreek met jouw kind of kinderen af dat er voortaan nog maar een voor bijvoorbeeld één of twee uur op het scherm gekeken mag worden. Sterker nog: dit is nog eens in te stellen op hun devices ook. Er gaat uiteraard een bepaalde discussie of ruzie op gang komen met jouw kinderen, maar het wordt ook gewoon echt tijd dat jouw kind of kinderen weer eens in beweging komen! 

Organisatie

De kans is groot dat jij in een dorp of stad woont waar niet heel veel georganiseerd wordt omtrent het ‘jongeren in beweging krijgen’-verhaal. We raden je om die reden aan om zelf eens de touwtjes in handen te nemen en het één en ander te organiseren. Informeer eens bij de gemeente naar zaken als sporttoestellen en zorg er samen voor dat de jeugd van tegenwoordig weer eens in beweging komt. Het is zo langzamerhand echt wel afgelopen met die spelcomputers en mobiele telefoons. Met bepaalde sporttoestellen en uitdagingen buitenshuis kijkt jouw kind hier waarschijnlijk niet eens meer naar om. Goed gedaan dus!

 

https://www.yalp.nl/