Ferreavalves
Image default
Banen en opleidingen

Snel je aanhanger rijbewijs halen met de verkeersschool

Heb jij al een rijbewijs categorie B en wil jij nu ook je aanhanger rijbewijs halen? Na enkele professionele lessen van de verkeersschool slaag je zonder problemen voor jouw examen. Bij Verkeersschool Te Winkel kan jij terecht voor een rijopleiding categorie BE: personenauto met aanhangwagen. Om je aanhanger rijbewijs te halen volg je bij deze verkeerschool verschillende praktijklessen. Deze stomen je volledig klaar zodat je met vlag en wimpel slaagt voor het examen. In de meeste gevallen zijn zes lessen voldoende. Het is echter mogelijk om extra lessen aan te vragen in overleg met de rijinstructeur. Zo weet je dat je het rijden met aanhangwagen volledig onder de knie hebt.

Wat moet je leren om je aanhanger rijbewijs te halen?

Voor je jouw aanhanger rijbewijs kan halen, moet je natuurlijk eerst leren om te rijden met een aanhangwagen aan jouw auto. Tijdens de lessen met de rijinstructeur van Verkeerschool Te Winkel leer jij alle belangrijke manoeuvres. Wat leer je dan precies? Als eerst moet je natuurlijk weten hoe je de aanhangwagen aan de auto moet koppelen op een veilige manier. Ook het afkoppelen van de aanhangwagen komt daarbij aan bod. Wanneer je dat onder de knie heb, leert de instructeur je om voorwaarts en achterwaarts te rijden. Je leert ook de combinatie van aanhangwagen en auto te beheersen tijdens het rijden en voertuigcontrole. Zo weet jij alles om binnen twee weken je aanhanger rijbewijs te halen.

Leer rijden met een personenauto voor je het aanhanger rijbewijs gaat halen

Voor je jouw aanhanger rijbewijs kan halen, moet je een rijbewijs B voor de personenauto hebben. Heb jij dat nog niet gehaald. Dan kan je bij Verkeersschool te Winkel in Winterswijk ook terecht voor een rijopleiding hiervoor. Hier krijg jij een rijopleiding voor maat. Dat kan zowel voor een handgeschakelde auto als een automaat. Eenzelfde rijinstructeur geeft je jouw rijlessen zodat jij binnen een mum van tijd zelfstandig de baan op kunt. Deze rijlessen kunnen meerdere keren per week plaatsvinden; dat bepaal je zelf. Wil jij je aanhanger of personenauto rijbewijs halen? Schrijf je dan snel in bij de verkeerschool!