Ferreavalves
Image default
Financieel

Nieuw ontwerp voor Keeping

Als stagiair voor Label305 kreeg Nynke de opdracht om de rapportagepagina van Keeping te herontwerpen. Uit een uitgebreide questionnaire, bleek dat 60,7% van gebruikers die de rapportagefunctie gebruiken, deze makkelijk tot zeer makkelijk te begrijpen vindt. Deze gebruikerservaring verbeteren werd haar opdracht.

Gebruikerstesten

Na honderden plaatjes ontworpen te hebben, heeft ze twee klikbare prototypes gemaakt. Zo’n prototype bestaat uit heel veel aan elkaar gekoppelde plaatjes, zodat je er door kan klikken alsof het een werkende applicatie is. Dit heeft ze zowel voor de dashboard versie als de huidige versie als het nieuwe prototype gedaan. Dit zodat gebruikers niet zouden weten welke het herontwerp was. Op basis van het System Usability Scale questionnaire kwam ze erachter dat de nieuwe versie een hogere SUS-score kreeg dan de huidige versie. In de cijfers lijkt de nieuwe versie beter te worden ontvangen dan de huidige versie van de Keeping applicatie.

Wel is het goed om op te merken dat toekomstige gebruikers waarschijnlijk een helpend handje nodig hebben om deze opties te ontdekken, om zo efficiënter te werk te kunnen gaan. Zoals op andere plekken in de applicatie kan Keeping het best beginnen met het toevoegen van een tip-veld. Al met al zijn dit de belangrijkste inzichten.

Afsluiting stageopdracht voor Keeping

Het zal je misschien verbazen hoeveel uur en overleg er achter deze veranderingen zit. Om de lengte van dit artikel een beetje in toom te houden, heeft Nynke in haar blog nog niet eens de kleine details besproken.

Haar stage is inmiddels aan zijn eind gekomen. Ondanks alle overleggen en testen, blijft het spannend hoe een herontwerp in ontvangst wordt genomen door jullie, de gebruikers. We hopen dat haar doel, het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid in de Keeping applicatie, in ieder geval bereikt kan worden met deze nieuwe versie.

https://keeping.nl/