Ferreavalves
Image default
Financieel

Je factuur direct uitbetaald door voorfinanciering

Als MKB’er moet je soms erg lang wachten op de klant die jouw factuur nog moet betalen. Misschien maak je wel gebruik van een lange betalingstermijn om een goede service aan de klant te kunnen bieden en daarnaast ook een stuk flexibiliteit voor de klant. Hiermee bind je de klant wel aan je bedrijf, maar moet je wel steeds zelf wachten tot je geld weer binnen is. Hiermee kan je misschien een belangrijke investering mislopen. Factuur voorfinanciering kan een optie zijn. 

Voorfinanciering factuur

Door middel van factoring kan je factuur voorgefinancierd worden. De voorfinanciering van je factuur zorgt ervoor dat je direct nadat je de factuur hebt verstuurd naar de klant het geld op je rekening wordt gestort. Hierdoor heb je altijd geld in je kas en kun je uitgaven makkelijker verrichten. Het geeft je een bepaald soort rust als ondernemer en je hebt geen last meer van de lange betalingstermijnen. Daarnaast merkt de klant niets van de voorfinanciering van de factuur en houdt de daarmee de service en je imago in stand. 

Investeringen

Omdat je als ondernemer ieder kwartaal je btw moet afdragen aan de belastingdienst, kan dit investeren ook tegenhouden. Je betaalt namelijk belasting over alle facturen die je in dat kwartaal hebt uitstaan, ook als de betaling van de andere partij nog niet is gedaan. Als je dan nog niet al het geld van de uitstaande facturen binnen hebt, maar wel over alles btw moet gaan afdragen, kunnen de kosten hoog zijn. Door middel van de voorfinanciering van je factuur heb je hier geen last van en loop je altijd gelijk met de Belastingdienst. Door de voorfinanciering van je factuur loop je dus nooit een investering mis, omdat je altijd beschikt over liquide middelen. De voorfinanciering geeft je als MKB’er een stuk zekerheid, maar ook veel overzicht. Je hoeft nergens meer op te wachten en je kunt alles direct opnemen in de administratie.