Ferreavalves
Image default
Mode en Kleding

Hoe houd ik mijn nette kleding netjes?

Naast de sportkleding en de vrije tijdskleding, hebben veel mensen ook nette kleding voor hun werk, maar ook voor andere gelegenheden. Deze nette kleding wil je natuurlijk graag netjes houden. Nette kleding zorgt voor professionaliteit, en geeft je bepaalde uitstraling. Daarbij komt ook het nadeel, en dat is dat als je nette kleding draagt die niet mooi meer is, door bijvoorbeeld slijtage, er ook niet meer professioneel uitziet. Je kan zelfs zeggen dat het heel amateuristisch is. Dit artikel is geschreven om je een paar tips te geven hoe jij jouw kleding schoon en netjes kan houden.

Wassen

Het wassen van kleding doe je natuurlijk om je kleding schoon te houden. Alleen als je vaak de kleding gaat wassen, dan kan dit voor slijtage zorgen bij de nette kleding. Dus de tip is om niet te vaak te wassen. Daarbij komt ook kijken dat het belangrijk is om af te wisselen in het dragen van kleding. Iedereen heeft zijn of haar favoriete kledingstuk, maar door het vele dragen kan het nette van de kleding verdwijnen. Verder is het ook een tip om de kleding binnenstebuiten te wassen. Hiermee bescherm je de kleur en stof van de buitenkant goed. Ook is het voor nette kleding handig om één keer in de zoveel tijd gebruik te maken van een stomerij.

Strijken

Niets ziet er zo slecht uit als kreukels in je mooie overhemden of andere nette kleding. Bij het wassen en mogelijk drogen van de kleding zullen altijd kreukels ontstaan. Nou heb je tegenwoordig wasprogramma’s waar je kreukvrij de kleding kan wassen, maar in de praktijk blijkt altijd dat kreukels snel kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen moet je eigenlijk de kleding gaan strijken. Met een strijkijzer kan je alle kreukels en plooien strak strijken, en zorg je weer voor dat nette kledingstuk wat je had aangeschaft. Ook gebruiken tegenwoordig mensen rollers om hun kleding schoon te houden van haren, stof en vuil. Deze rollers hebben een lijmlaagje en zijn dus goed om dit te verwijderen, maar zijn niet altijd even goed voor de kleding. Er zijn daarvoor ook bepaalde kledingborstels te krijgen die net zo effectief werken, en de kleding niet beschadigen.

Opbergen

Een ander belangrijk punt is het opbergen van de kleding. Je kan je kleding goed wassen en strijken, maar als je de kleding niet goed opbergt, dan is al die moeite voor niks geweest. Het is ten eerste belangrijk dat je genoeg ruimte creëert voor de kleding. Kleine ruimtes voor kleding, zorgt er namelijk voor dat je gaat proppen, en dit niet goed voor de kleding. Een grote kledingkast aanschaffen is dus belangrijk. Als je dat niet kan in de slaapkamer, dan zijn er ook andere oplossingen, zoals openkasten of schuifdeurkasten. Het belangrijkste is om voor nette kleding gebruik te maken van hangers. Zorg dus dat je een kledingkast koopt waar ook de optie in zit om kleding op te hangen. Kleding vouwen kan netjes zijn, maar ophangen voorkomt kreukels en andere problemen. Ook creëer je met hangers meer ruimte in de kledingkast voor andere kleding, zoals sportkleding en vrije tijds kleding.