Ferreavalves
Image default
Vakantie

De beste stranden om te verkennen in Tenerife met een huurauto

Tenerife is het grootste en dichtstbevolkte eiland van de Canarische Eilanden, die tot Spanje behoren. Het is een zeer populaire toeristische bestemming en beroemd om zijn spectaculaire stranden, weelderige natuur, prachtige flora en een heerlijk klimaat het hele jaar door.

Eén van de beste manieren om het prachtige eiland Tenerife te verkennen is door een auto te huren. De meeste hotels, zelfs de budgethotels, hebben overeenkomsten met autoverhuurbedrijven, dus is het vinden van een huurauto geen probleem. Je kan best de verschillende autoverhuurdiensten vergelijken alvorens een auto te huren, zo vind je de beste huurauto voor je plannen. Je kan een auto huren op beide luchthavens van het eiland want alle grote autoverhuurbedrijven hebben er een vestiging. Dus voor je vertrek vergelijk je online de autoverhuurdiensten, kies je de huurauto en bij aankomst stap je in je auto en vertrek je op je avontuur in Tenerife. Deze site heeft meer informatie over autoverhuur op de luchthaven: Autospanje. Autospanje vergelijkt autoverhuurbedrijven zoals National, Orlando, AutoReisen, Enterprise, Europcar, Avis, Goldcar, Firefly, CICAR, Alamo, Budget, Hertz, Centauro, Sixt, Rhodium, Solmar, King Rent, Thrifty, Surprice, Maggiore, Wiber, InterRent, Class Rent a Car, Dollar, Atesa, Flizzr, Marbesol en Record. De beste plaats om je reis te beginnen is een bezoek aan de prachtige stranden van Tenerife. Hier zijn enkele van de beste stranden van Tenerife die je niet mag missen.

1. La Tejita

La Tejita is een van de grootste natuurlijke stranden van Tenerife. Je kan je huurauto parkeren bij het resort El Medano in Granadilla de Abono. In Tenerife vind je veel naaktstranden en een deel van La Tejita, dicht bij de inham die onder de berg ligt, is een naturistenstrand. De rest van het strand is geen naaktstrand. Het strand La Tejita is ook een favoriet onder de LGBT-gemeenschap.

2. El Duque

Stap in je huurauto en rijd naar het westelijke puntje van Costa Adeje. Het El Duque strand is afgesneden van de rest van het luxe resort door een rots, waardoor het zeer exclusief aanvoelt. Dit strand is erg populair bij toeristen die in nabijgelegen resorts verblijven.

3. El Bollullo

Het strand El Bollullo lijkt erg op La Tejita. Het wordt vaak het mooiste ongerepte strand van Tenerife genoemd. Je kan ervoor kiezen om te voet naar dit prachtige strand te wandelen vanuit Puerto de la Cruz. De wandeling brengt je door de tropische bananenplantages, wat op zich al een lust voor het oog is.

4. Los Gigantes

Het Los Gigantes-strand is beroemd om zijn iconische zwarte zand en het is het perfecte voorbeeld van een strand in Tenerife. De reusachtige kliffen in de buurt bereiken een hoogte van bijna 800 meter. Dit deel van het eiland is vrij druk omdat het meer zon krijgt dan andere delen van het eiland.

5. Playa Bollullo, La Orotava

Als je wat afzondering zoekt, moet je hier naartoe gaan. Dit strand is enigszins afgelegen omdat veel bezoekers niet de uitdagende wandeling willen maken die nodig is om dit strand te bereiken. Als je de uitdaging echter aandurft, zal je beloond worden met enkele van de meest buitengewoon verbluffende landschappen van Tenerife. Dit zwarte zandstrand is ook omringd door bananenplantages aan de voet van de klif.

Playa Bollullo is de perfecte optie voor wie even wil ontsnappen aan de drukte van Tenerife. Ondanks de ruige natuur is er een café aan het strand dat verfrissingen en snacks serveert, zodat je gemakkelijk een volledige dag uittrekt op Playa Bollullo.

https://www.autospanje.nl