Ferreavalves
Image default
Vakantie

Een avontuurlijke reis plannen in Porto

Een avontuurlijke reis plannen in Porto

Voor de avonturiers onder ons biedt Porto ook talloze mogelijkheden om actief bezig te zijn. Huur bijvoorbeeld een fiets en verken de prachtige kustlijn van Foz do Douro. Hier kun je bijvoorbeeld gaan surfen, maar het is ook mogelijk om op een duik of snorkel tour te gaan met een ervaren duiker. Je kunt ook een kajak huren of neem deel aan een begeleide kanotocht en peddel langs pittoreske dorpjes, wijngaarden en historische bruggen. Of maak een wandeling door het nabijgelegen natuurpark Parque Nacional da Peneda-Gerês en geniet van adembenemende uitzichten op bergen, watervallen en groene valleien. Naast wandelen zijn er ook voldoende gebieden waar je kunt klimmen. Dit wel met de juiste uitrusting natuurlijk want het is een eeuwenoud natuurgebied. Een ding is zeker en dat is dat Porto voor wekenlang plezier zorgt voor avonturiers.

De 3 beste antwoorden op de vraag wat te doen in Porto

Wij zetten de 3 beste antwoorden op de vraag Wat te doen in Porto voor je op een rij. Naast avontuur heeft deze stad namelijk ook veel geschiedenis, wijnen en muziek te bieden. Hieronder onze top 3 aanraders:

1. Casa da Música:
Dit concertgebouw is door de Nederlandse Rem Koolhaas ontworpen en het is dus ook iets uit ons eigen land tijdens je vakantie in Porto. Regelmatig worden hier concerten van grote artiesten gehouden uit binnen- en buitenland en ook worden er met regelmaat tentoonstellingen van kunst gegeven. Het is een stukje moderne kunst, want het gebouw staat er pas volledig sinds 2005.

2. Sé do Porto:
De Kathedraal Sé do Porto bestaat al sinds de 12de eeuw en is dus een lust voor gelovigen en geschiedenisliefhebbers. Je kunt een prachtige tocht maken met een gids door dit gebouw, maar je kunt ook een audiotour doen zodat je in alle rust zelf kunt bepalen hoeveel tijd je er voor wil nemen.

3. Wijnhuizen:
Er zijn diverse wijnhuizen in Porto waar heerlijke authentieke wijnen al honderden jaren worden gemaakt, maar vergeet ook niet de bekende port die daar ook worden gemaakt. Een paar aanraders zijn toch wel de wijnhuizen van Graham’s, Sandeman of Taylor’s.