Ferreavalves
Image default
Dienstverlening

Een grafmonument voor je ouder

Als je vader of moeder overlijdt, kan dat heftige emoties teweeg brengen . Een afscheid kan plots en onverwachts, maar het kan ook zijn dat het overlijden verwacht werd of zelfs al vooraf bekend was in het geval van euthanasie.  Ook in dat geval kan het dan toch nog onverwachts en abrupt aanvoelen. Het afscheid van je vader of moeder is zo basaal en kan moeilijk zijn om te accepteren.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

 

Naast zo’n afscheid komt dan ook nog het geregel rondom de dood en de uitvaart. In heel korte tijd moet er van alles geregeld worden. Liefst een mooie en passende uitvaart waar je met een goed gevoel op terug zult kijken. En in een later stadium de verzorging van het graf met een prachtig en passend grafmonument.

Grafmonument voor ouders

Met een persoonlijk gedenkteken of grafmonument voor ouders creëer je een persoonlijke herinneringsplek waar je graag vertoeft, In deze blog vertel ik je meer over de mogelijkheden en hoe e.e.a. in zijn werk kan gaan.

Een fijne herinneringsplek

Als je geliefde dierbare overgaat brengt dat meestal gevoelens en herinneringen met zich mee. Het verliezen van je vader of moeder ligt extra gevoelig. Niemand was ooit zo betrokken bij je als je ouders. Het gedwongen en onherroepelijke kan ook gemengde gevoelens en herinneringen oproepen die je een plek zult moeten geven. Confronterend is ook het besef dat jouw generatie na het overlijden van je ouders de volgende is. Een respectvolle herinneringsplek die jouw ouders eert kan je helpen vrede te krijgen met de nieuw ontstane situatie

Dankzij de jarenlange ervaring als grafkunstenaar weet ik hoe vorm te geven aan een grafmonument dat respectvol en persoonlijk is. Dat op passende de aspecten die jouw ouders kenmerkten uitdrukt. Zodat je, wanneer je het graf van je ouders bezoekt, je als het ware weer een beetje thuiskomt.  

Grafmonument ontwerpen

Het maken van een ontwerp voor grafmonument gebeurt bij mij altijd in samenspraak met nabestaanden. Met elkaar bekijken we wat het best bij je ouder zou passen. Daarin sta ik open voor al je suggesties en ideeën. Het hele proces van ontwerp tot plaatsing doen we in samenspraak.

 

Hoe Memorabel begint

Als je interesse hebt in een uniek en persoonlijk grafmonument voor je ouder dan ben je bij mij aan het juiste adres. Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een kopje koffie of thee hoor ik graag wat je wilt delen. Verhalen en herinneringen zijn essentieel om een ontwerp voor een grafmonument te kunnen maken. Een klein opmerkelijk detail kan typerend voor iemand zijn en kan gebruikt worden in een ontwerp voor een grafmonument. Ook als je zelf al concrete voorstellen en ideeën heeft hoor ik deze graag.

 

Het kennismakingsgesprek is de basis en daarom neem ik daar alle tijd voor. Pas als je het gevoel hebt dat ik de juiste persoon ben om het monument te mogen maken, ga ik voor je aan het werk.

Fotoboekje van het grafmonument

Het creëren van een persoonlijk en uniek grafmonument op maat doe ik in kleine stapjes. Tijdens iedere fase stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken en hebben we contact of alles naar wens gaat. Ik zorg er voor dat je voorturend op de hoogte gehouden wordt van de laatste stand van zaken. 

Iedere fase van het ontwerp en uitvoeringsproces leg ik vast in foto’s en teksten. Na afloop verzamel ik die in een persoonlijk fotoboekje met daarin teksten, tekeningen, schetsen en natuurlijk foto’s. Zodat je een prachtig overzicht hebt van hoe het persoonlijke grafmonument voor je vader of moeder tot stand is gekomen. Na het plaatsen van het monument ontvang je dit unieke fotoboekje.

Meer informatie over een grafmonument voor je ouder?

Wil je meer weten over het laten maken van een persoonlijk en uniek grafmonument voor een van je ouders? Of wil je eens vrijblijvend kennismaken en van gedachten wisselen? Bel me dan gerust 06 49 35 13 38 of mail me  info@memorabel.nl. Ik hoor graag van je.

 

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok

Deze blog is geschreven door Jeroen Stok – grafkunstenaar.  Jeroen is van oorsprong een kunstenaar en beeldhouwer die vooral met metaal werkt.  Naast unieke grafkunst maakt hij nog immer “gewone kunstbeelden” en kunst in opdracht. De metalen kunstwerken van Jeroen kenmerken zich doordat ze gestileerd en eigentijds ogen met een opvallend licht karakter. De combinatie van RVS met glas versterkt deze heldere uitstraling.

Grafmonumenten en gedenktekens ontwerpen is een andere activiteit dan het vervaardigen en creëren van gewone kunstwerken. Samen met nabestaanden een uniek en persoonlijk gedenkteken realiseren is een belangrijk onderdeel van het artistieke werk geworden. Hij is dankbaar voor dit mooie werk waarbij de unieke creaties veel emotionele betekenis hebben voor nabestaanden. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/