Ferreavalves
Image default
Dienstverlening

De kosten voor een elektricien op een rijtje

Als je woonachtig bent in de omgeving van Delft en je wilt een elektra klus laten uitvoeren kun je dit het beste laten doen door Elektricien Delft. Uiteraard wil je voordat je een elektricien inhuurt weten wat dit je ongeveer gaat kosten. Wanneer je te maken hebt met kortsluiting of een stroomstoring en het niet mogelijk is om het probleem zelf op te lossen wil je natuurlijk een elektricien kunnen inschakelen. Ook voor het installeren van nieuwe elektra is het verstandig om een elektricien inschakelen. Zij beschikken namelijk over alle relevante kennis en ervaring. Nu zijn er veel verschillende elektriciens in Delft die hun diensten aanbieden. Er zit dan ook een degelijk verschil in de gehanteerde tarieven. 

De opbouw van de tarieven 

Je hebt dus de behoefte om voor een klus in of buiten je woning een elektricien nodig. Een snelle search via Google laat zien dat veel elektriciens verschillende tarieven aanbieden. Via een aantal telefoontjes ben je er tevens achter gekomen dat er een verschil zit tussen de tarieven van elektriciens. Deze tarieven worden vrijwel altijd gebaseerd op de uurprijs die de elektricien hanteert. Voor elk uur dat een elektricien bezig is met je klus betaal je dus een bepaald bedrag. Een (on)gecertificeerde elektricien vraagt vaak slechts €10 à €20 per uur. Een ZZp’er vraagt daarentegen vaak zo’n €30 à €45 euro per uur. Een MKB’er vraagt gemiddeld het meest, namelijk zo’n €45 tot €70 per uur.

De kwaliteit tegenover de prijs van de elektricien

Het uurtarief staat niet altijd gelijk aan de geleverde kwaliteit van de elektricien. Toch kun je hier wel degelijk iets aan aflezen. Een elektricien met een laag uurtarief van bijvoorbeeld slechts één à twee tientjes is vaak niet gecertificeerd. Dit wil niet zeggen dat deze elektricien geen kennis heeft of beschikt over weinig ervaring. Echter moet je wel onthouden dat indien er problemen ontstaan, denk aan schade die de elektricien aanbrengt, de verzekering je meestal niet vergoed indien de elektricien niet gecertificeerd is. Het is dan ook sowieso  verstandig om altijd een gecertificeerde elektricien in te huren. Deze hebben veel kennis en bovendien ben je altijd verzekerd.