Ferreavalves
Image default
Marketing

Alles dat je moet weten voordat je een auto wrap laat zetten

Veel ondernemers met een bedrijfswagen kiezen voor een auto wrap om op die manier reclame te maken voor hun onderneming. Een auto wrap wordt gezet door een professioneel reclame bedrijf. Samen maken jullie een ontwerp en krijg je een voorbeeld te zien van hoe de auto wrap eruit komt te zien. Wil jij weten waar je aan toe bent voordat je je auto laat bestickeren of wrappen? Ontdek hier de belangrijkste aandachtspunten.

4 belangrijke vragen en antwoorden over auto wrappen

Wanneer je een auto wrap overweegt voor je bedrijfswagen, dan wil je natuurlijk wel weten wat je kunt verwachten. Uiteraard kunnen we niet teveel over de kosten zeggen omdat deze vooral afhankelijk zijn van de soort wrap. Het maakt ook uit of je de auto laat bestickeren of een volledige auto wrap neemt.

Daarnaast zijn er een aantal veel gestelde vragen over het wrappen van (bedrijfs)wagens die hieronder beantwoordt worden.

Waar laat je een auto wrappen?

Een auto wrap wordt aangebracht door een professioneel en gespecialiseerd reclame bedrijf. Aangezien je uit Zeeland komt, is een reclamebureau in Zeeland zelf wel zo prettig. Je zal immers een aantal keer af moeten spreken om je wensen door te nemen en het ontwerp te bekijken.

Hoe lang blijft een auto wrap zitten?

Een goed reclame bedrijf gebruikt alleen folie van topkwaliteit. Deze wrapfolie blijft ongeveer 8 jaar mooi zitten. Wrapfolies met een metallic look hebben een wat kortere levensduur. Het is wel aan te raden om je auto met de hand te wassen om de wrap zo lang mogelijk netjes te houden.

Beschermt de folie de lak van mijn auto?

De folie beschermt inderdaad de lak van de auto aangezien er een extra laag om de auto heen wordt getrokken. Steenslag leidt minder snel tot krassen op de lak maar kan dan wel weer de folie beschadigen. Het blijft natuurlijk folie dus verwacht ook geen wonderen van de beschermende capaciteiten van je wrap.

Werkt wrappen bij kras- en slijtschade?

Je kunt een auto wrap helaas niet gebruiken om krassen of roestplekken op je auto mee te verbergen. De folie wordt zo strak om de auto getrokken dat je krassen en andere plekken er gewoon doorheen ziet.