Ferreavalves
Image default
Dienstverlening

Welke keuzes zijn van belang bij een dakkapel op maat voor uw woning in Breda?

Als u een dakkapel op maat wilt laten maken in deomegving van Sint Willebrord en Breda, komt u voor een aantal design technische dilemma’s te staan. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat u heel graag een houten dakkapel wilt laten maken. Echt hout staat immers ontzettend mooi en misschien past echt hout het beste bij de ruimte waar u de dakkapel op maat voor bedacht had. Naast de esthetische overwegingen, kleven er aan echt hout helaas ook een paar nadelen. In vergelijking met kunststof is hout namelijk minder weerbaar tegen de elementen: hout slijt sneller en zal dus eerder vervangen moeten worden.

Hout of kunststof, wat is het handigste?

Een dakkapel op maat van echt hout is dus mooi voor het aanzicht van uw woning in regio Breda, maar minder mooi voor uw portemonnee: Als de dakkapel eerder kapot gaat, dan kost dat uiteindelijk meer. Om deze reden wordt er vaak gekozen voor een kunststoffen dakkapel op maat. Deze is beter bestand tegen de elementen en gaat doorgaans veel langer mee dan zijn houten tegenhanger. Met kunststof verliest u alleen de gewenste hout ‘look and feel’, voor sommige mensen kan dit echt een afknapper zijn. Als u graag een duurzame dakkapel op maat wilt die ook een natuurlijke uitstraling heeft, dan kan er gekozen worden voor een apart soort kunststof die verrassend authentiek oogt.

De oplossing: een dakkapel op maat van zowel hout als kunststof?

Gelukkig is er een oplossing, een soort combinatie waarin het beste van twee werelden samenkomen: Keralit. Dit is een soort kunststof die erg op hout lijkt. Zo kunt u genieten van een houten look zonder de kwetsbaarheid die hout met zich meebrengt. Keralit wordt door een aantal bouwbedrijven geleverd, zo ook Jaspers Timmerbedrijf uit Sint Willebrord nabij Roosendaal. Zij bieden zelfs Keralit dakkapellen op maat in veel verschillende tinten aan. Op deze manier kunt u experimenteren met een kleurrijke houten look, als dat uw ding is natuurlijk. Wat u ook voor dakkapel wilt hebben, er is altijd een oplossing mogelijk bij de specialist in omgeving Roosensaal.

https://www.jasperstimmerbedrijf.com/