Ferreavalves
Image default
Bedrijven

Waarom is octrooi bescherming van belang?

Tijdens het verbeteren van uw productieproces bedenkt u een technische oplossing. Bestaat dit technische product nog niet en bent u de eerste die dit ontdekt? Dan doet u er verstandig aan om te kiezen voor een octrooi bescherming. Een octrooi biedt bescherming aan technische producten of processen die nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. Met een goedgekeurd octrooi heeft u patent op het technische proces of product en mag niemand anders deze kopiëren. Een specialist als IPecunia Patents begeleidt u bij het aanvragen van een patent. Hierdoor weet u zeker dat met alles rekening wordt gehouden en u ook daadwerkelijk de bescherming ontvangt.

Waarom moet ik een patent aanvragen?

Het uitvinden van iets unieks, met een innovatief karakter geeft een geweldig gevoel. Dan wilt u uiteraard niet dat iemand anders er met uw idee vandoor gaat. Daarom gaat u direct patent aanvragen op uw idee. Door het aanvragen van een patent zorgt u ervoor dat niemand anders uw product of proces mag kopiëren. Waar begint u met het aanvragen van een patent? Bij het inschakelen van een specialist als IPecunia Patents. Zij zijn specialist in patenten en octrooi bescherming en weten precies welke stappen u moet zetten om op een effectieve manier een patent of octrooi aan te vragen.

Bescherm uw merk door het aanvragen van een patent

Een groot onderdeel van het hebben van een eigen bedrijf is het neerzetten van een unieke naam, huisstijl en merknaam van uw product. Het is daarom erg belangrijk dat u zorgt dat dit niet door anderen gekopieerd wordt. Hoe u dit doet? Door het aanvragen van een patent bij een specialist als IPecunia Patents. Deze voorziet u van een strategisch advies, waardoor u op een zo efficiënt mogelijke manier uw merk laat vastleggen. Deze specialist analyseert of uw merk ook echt in aanmerking komt voor het aanvragen van een patent en begeleidt u bij het aanvragen. Heeft u ook technische processen of producten die u wilt patenteren? Octrooibescherming kunt u onder andere krijgen voor een uitvinding die technisch toepasbaar is. Ook hierbij helpt de specialist u graag.

Gerelateerde artikelen

Deze ideale bedrijfsruimte staat te huur in Zevenaar

Nu ook inbraakbeveiliging voor in huis

AR4 en de energie-efficiƫntie beleid