Ferreavalves
Image default
Bedrijven

Plastic soep

Het is absoluut een van de grootste problemen in de wereld; de plastic soep. De plasticsoep is een grote verzameling zee afval dat in de oceaan rondzweeft. Deze verzameling wordt elke dag maar groter waardoor steeds meer plastic wordt meegevoerd door de stroming. Het plastic zorgt ervoor dat platen en dieren in de oceanen kapotgaan omdat zij geen zuurstof meer krijgen en het plastic ook op eten. Het is dus heel erg belangrijk dat de hele wereld mee gaat helpen met het oplossen van dit probleem.

 

Het scheiden van producten

Sinds een aantal jaren is het de bedoeling dat veel Nederlanders het afval scheiden. Dus plastic voorwerpen zoals flesjes en plastic gripzakjes moeten worden weggegooid in een zak waardoor het plastic uiteindelijk gerecycled kan worden. Maar wat houdt plastic gripzakjes recyclen in? Recycling is het opnieuw gebruiken van materialen. Dit is wel iets heel anders dan hergebruik. Bij hergebruik wordt het product in zijn geheel opnieuw gebruikt. Bij recycling wordt het product eerst verwerkt, zodat er iets nieuws van gemaakt kan worden. Materialen die gerecycled kunnen worden zijn glas, plastic en papier.

 

Boyan

Het scheiden van afval is natuurlijk al een goede stap richting de oplossing, maar Boyan heeft een hele grote oplossing gevonden. Hij heeft namelijk een lange drijvende arm bedacht die al het plastic kan opvangen. De 100 kilometer lange armen drijven op zee in de vorm van een grote v. het plastic wordt naar binnen geduwd, waar het allemaal kan worden opgevangen. De grote v wordt vastgemaakt aan schepen die uiteindelijk al het afval aan land brengen zodat ze het kunnen gaan recyclen. Boyan is een 19-jarige student die dit plan vorige maand heeft gepresenteerd in Amerika. Dit was meteen een succes, want hij kreeg veel geld van bedrijven voor een test. In totaal is er 220 miljoen euro nodig voor dit in realiteit te brengen.

https://verpakgigant.nl/product-categorie/luchtkussen-enveloppen-en-zakken/gripzakjes/

Gerelateerde artikelen

Heb ik licht en geluid nodig?

Excel is een belangrijke en waardevolle toevoeging aan je cv

De geschiedenis van de natuurfilosofie