Ferreavalves
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je dat jouw telefoon goed is beschermd?

Telefoons zijn dure aankopen. Je mobiele telefoon wordt vaak aangeschaft met een abonnement en kost zo’n 30 euro per maand voor nieuwere toestellen. Dat is op basis van 2 jaar tijd zeker 700 euro. Een flinke prijs om neer te leggen en voor sommige mensen ook een aanslag op hun vaste lasten. Logisch dat je dan ervoor wilt zorgen dat je telefoon zo goed mogelijk beschermd is. Dat doe je op meerdere manieren om hem zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Gevoelige plekken

De meest gevoelige plekken die je telefoon heeft zijn bijvoorbeeld je cameralens en de ingang voor je oplader. De cameralens kan na verloop van tijd vuil worden en hele kleine krasjes krijgen door stof en vuil, of bijvoorbeeld wanneer je op het strand bent geweest. Dit kun je voorkomen door eventueel je camera af te dekken of een hoesje te kopen die dit ingebouwd heeft. Voor de opladerpoort is het vooral belangrijk dat je vocht (regen) zoveel mogelijk gaat vermijden.

Goedkope smartphone hoesjes

Zelfs goedkope smartphone hoesjes zijn in staat een gedeelte van een klap op te vangen wanneer je telefoon valt. Je kunt goedkope smartphone hoesjes in Nederland vinden of als je meerdere weken wilt wachten, ook via China. Soms is een duurder hoesje echter slimmer omdat deze hele specifieke bumpers hebben ingebouwd die je telefoon aan alle kanten beschermen.

Screenprotector

Ook onderdeel van de bescherming is een screenprotector. Deze zorgt er voor dat je krassen op je beeldscherm kunt vermijden zodat je telefoon meer waard blijft, maar ook dat de grootste klappen worden opgevangen net zoals met een goed hoesje. Bij de val kan een goede screenprotector (glas) eerst breken zodat je eigen scherm niet breekt.

Digitale inbraak en WiFi

Het uiterlijk van je telefoon is echter niet alles. Onderschat niet hoe makkelijk criminelen je apparatuur binnenkomen via een openbare internetverbinding zoals die op school of in een café. Vooral bij jongere kinderen kan dit een probleem zijn, omdat zij veel minder alert zijn op mogelijke risico’s en vaak wel accounts hebben met privé informatie en digitaal geld (Roblox, Fortnite, etc). Dit kan ervoor zorgen dat ze opeens iets kwijt zijn zoals hun hele account, dus leer ook al vroeg het verschil tussen een beveiligd of onbeveiligd netwerk aan.